Foto: Heijmans

Heijmans en VolkerWessels aan de bal voor ruim duizend modulaire woningen in Limburg

VolkerWessels-onderneming Jongen en Heijmans vallen beide in de prijzen in Limburg. Zij mogen vanaf volgend jaar circa 1.500 conceptuele woningen leveren voor meerdere woningbouwcorporaties.

Blog | Transitie naar veerkrachtige steden vraagt om andere manier van denken

Blog | Transitie naar veerkrachtige steden vraagt om andere manier van denken

In een wereld die steeds meer de grenzen van oneindige groei erkent, staan onze steden voor een fascinerende uitdaging. Hoe kunnen we onze stedelijke omgevingen transformeren op een manier die niet alleen de groeiende bevolking accommodeert, maar ook bijdraagt aan een duurzame en leefbare toekomst?

Circulaire 3D-modules in trek bij bouwers van conceptwoningen

Circulaire 3D-modules in trek bij bouwers van conceptwoningen

Het besef dat de gestandaardiseerde 3D-betoncasco's van CascoTotaal uit Terneuzen een oplossing kunnen bieden voor het woningtekort groeit. Een paar jaar na de lancering van Circle zijn er al verschillende bouwbedrijven die deze circulaire modules gebruiken als onderdeel van hun modulaire woonconcepten.

Hoe FAAY en Qbix samenwerken aan circulaire zorgwoningen

Hoe FAAY en Qbix samenwerken aan circulaire zorgwoningen

Bij de bouw van 99 zorgwoningen in het Limburgse dorp Amstenrade hebben FAAY Vianen BV en Qbix - het nieuwe 2D modulaire en flexibele bouwsysteem van Holland Composites - elkaar gevonden. Wat beide bedrijven bindt? "We geloven allebei in circulair, flexibel en remontabel bouwen met biobased materialen'', zegt commercieel directeur Sven Erik Janssen van Holland Composites.

Flexwoning in Nieuw-Vennep. Foto: Marcel van den Bergh

Minister overweegt andere spelregels voor subsidie flexwoningen om animo op te krikken

Minder gemeenten dan verwacht vragen subsidie aan voor het transformeren van woningen en realiseren van flexwoningen, tot verbazing van het ministerie en VNG. Gemeenten vinden deze projecten een "te ingewikkelde puzzel", denken experts.

Joziene van de Linde en Roelof Faber. Foto: Eyesmile Fotografie

'Geïndustrialiseerde bouw heeft het ongelofelijk moeilijk'

Is betaalbaar bouwen wel mogelijk? Zijn er genoeg opdrachten voor woningbouwfabrieken? En hoe kan de sector sneller bouwen? Daarover gaat het in de podcast 'Bouwers van morgen'. Dit keer te gast: Roelof Faber (Van Wijnen) en Joziene van de Linde (De Meeuw).

Foto: ANP

Geen twintig maar vier jaar bouwtijd: BAM wil aan de slag met modulaire kernreactor

Zes compacte kernreactoren kunnen voorzien in de helft van de Nederlandse energiebehoefte. BAM Infra wil ze met partners in sneltreinvaart bouwen.

Foto: Shutterstock

Certificaat moet modulaire woningbouw versnellen

Elke gemeente moet dezelfde kant-en-klare woning zelf toetsen aan de bouwregels. De typegoedkeuring modulaire bouw maakt die toetsing nu overbodig.

Het dobberkantoortje wordt geplaatst in Delft. Foto: Robèrt Kroonen ('The Green Village')

Drijvende stadsontwikkeling begint in Delft met energieneutraal dobberkantoortje

Vergaderen kan in Delft sinds kort op het water. Het energie-onafhankelijke drijfkantoortje dat Blue21 er bouwde, laat zich modulair uitbreiden tot een wijkje.

Een aardbevingsbestendig huis: hoe werkt dat?  

Een aardbevingsbestendig huis: hoe werkt dat?

De zoektocht naar bouwmateriaal voor aardbevingsbestendige woningen in Turkije voerde de TU Delft naar kruislaaghout. Dat is licht en aannemers kunnen er niet mee rommelen.