Algeco: expert in tijdelijke en modulaire ruimte

Algeco: expert in tijdelijke en modulaire ruimte

Goed ingerichte units die direct tijdelijk ruimte bieden als kantoor of klaslokaal zijn perfecte oplossingen voor tijdelijke werkplekken. Prefab bouwer Algeco is expert in dit soort tijdelijke en modulaire gebouwunits. De units hebben dezelfde afmetingen en zijn makkelijk opgebouwd en direct klaar voor gebruik. Ze lenen zich perfect voor een snelle opbouw van een bouwkeet in allerlei afmetingen of voor extra schoollokalen als tijdelijke noodvoorziening.

Algeco ontwikkelt al meer dan zestig jaar modulaire units voor tijdelijke kantoor-, industrie en schoolhuisvesting. De allereerste modulaire constructies die Algeco in 1955 op de Franse markt bracht, waren houten treinwagons voor het vervoer van goederen, zoals steenkool, cement, wijn en bloem. Zij zijn het eerste bedrijf dat modulaire constructies ontwikkelde en op de markt bracht. “Sindsdien is er natuurlijk enorm veel veranderd,” vertel Chantal Zweedijk-Bakker, manager Marketing & Sales Efficiency Algeco Benelux. “Algeco is onderdeel van de Modulaire Group, wereldleider in prefab constructies en heeft wereldwijd vestigingen in 25 landen, met name in Europa en Azië. We zijn na generaties nog steeds toonaangevend in modulaire oplossingen van praktische, betaalbare en snel inzetbare opbouw van units.”

Benelux

Voor de Belgische en Nederlandse markt heeft Algeco 20.000 modulaire eenheden beschikbaar, die circulair gebruikt worden, en deze leveren ze aan verschillende typen klanten, voor zowel kleinschalige projecten tot megagrote industriële projecten voor bijvoorbeeld petrochemische industrieën. Vanaf de jaren 90 startte het bedrijf met het ontwikkelen van diensten voor specifieke markten. Algeco werd een steeds belangrijke partner op het gebied van modulaire constructies voor de bouwsector, onderwijsinstellingen, de industrie, evenementen en tijdelijke kantoorhuisvesting. “Het concept van continuous improvement heeft Algeco op elke unit toegepast. Dit houdt in dat we altijd blijven werken aan nieuwe ontwikkelingen en het verbeteren van onze modulaire units,” legt Zweedijk-Bakker uit.

Onderwijsinstellingen

Voor onderwijsinstellingen die tijdelijke en flexibele uitbreiding willen van hun gebouwen, worden voor tijdelijk vaak de modulaire units van Algeco toegepast. Dit soort units zijn onmisbaar bij krimp of uitbreidingen van het leerlingen- of studentenaanbod. “Daarnaast worden ook vaak complete scholen gebouwd met de prefab flexibele bouwsystemen van Algeco, die overigens wel (semi)permanent kunnen blijven staan,” zegt Zweedijk-Bakker. Ze zijn comfortabel, zien er prima uit en kunnen worden voorzien van moderne faciliteiten, een sporthal, bibliotheek, aula of schoolkantine. Algeco zorgt voor de bouwbegeleiding en bouwadvies en helpt eventueel bij de aanvraag van gunningen en bij de omgevingscommunicatie naar omwonenden en stakeholders.

Albedacollege Rotterdam

Voor het Albeda The Hague Airportcollege in Rotterdam is in een betrekkelijk korte tijd van negen maanden een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. In dit gebouw, dat in 2021 is opgeleverd, worden mbo-studenten opgeleid voor een carrière in de luchtvaartdienstverlening, facilitaire dienstverlening en safety & securtity. Studenten van dit Albedacollege leren in het schoolgebouw, maar ook in real time situaties op de luchthaven van Zestienhoven. “Het gebouw ziet er prachtig uit,” zegt Zweedijk-Bakker. De gevel is van staal en dat maakt het gebouw flexibel en makkelijk aanpasbaar. “Dit concept is makkelijk uit te breiden of te veranderen naar bijvoorbeeld een kantoorgebouw, waardoor het een toekomstbestendige functie heeft.” Het is een gasloos, bijna energieneutraal gebouw met hoge isolatiewaarden. Op het dak liggen zonnepanelen en het pand is aangesloten op de WKO-installatie van de luchthaven.

Algeco: expert in tijdelijke en modulaire ruimte

Tijdelijke kantoorvoorzieningen

“Tijdelijke kantoorgebouwen kunnen meebewegen met de ontwikkelingen in een organisatie,” zegt Zweedijk-Bakker. “Organisaties breiden uit of krimpen in, of zoeken tijdelijk een andere kantoorruimte in verband met een verbouwing. Dan bieden de kantoorunits van Algeco snel een betaalbare oplossing als noodkantoor of als kantoorruimte voor een langere tijd. De bouwmodules kunnen aan elkaar geschakeld worden en in twee lagen op elkaar gestapeld. Algeco zorgt voor het transport, de installatie, montage en inrichting van de modulaire kantoorunits die zijn voorzien van alle faciliteiten, eventueel met gevelbekleding in eigen huisstijl.

Tijdelijke units op bouwlocatie

De bouwketen van Algeco zijn speciaal ontwikkeld als tijdelijke huisvesting bij bouwwerkzaamheden. Met een vloot van tienduizenden units kan exact geleverd worden wat een aannemer nodig heeft op een bouwplaats. Dat kunnen eenvoudige bouwketen zijn maar ook compleet uitgeruste kantoorunits of directieketen. “Voor een groot industrieproject in Moerdijk hebben we tijdelijke voorzieningen gebouwd op een fabrieksterrein. Het gaat om 17 tijdelijke, modulaire units en tenten gerealiseerd met 400 werkplekken, vergaderzalen, instructie- en veiligheidsruimtes, sanitaire ruimtes en kantines,” vertelt Zweedijk-Bakker. De units zijn verspreid over bouwlocatie van circa 16 vierkante meter en zijn in minder dan drie maanden opgebouwd.

Algeco: expert in tijdelijke en modulaire ruimte

Totaalinrichting

Algeco verzorgt niet alleen de modulaire units, maar ook de inrichting van de kantoren, de kantine, de sanitaire ruimtes en klaslokalen. Omdat Algeco optreedt als enige aanspreekpunt voor het volledige concept van tijdelijke ruimte, dus van offerte tot oplevering, kan een unit snel worden opgezet en in gebruik worden genomen. “Dat levert geen gedoe op met meerdere leveranciers en het scheelt in tijd en in de kosten,” geeft Zweedijk-Bakker aan.

Dit artikel is gesponsord door Algeco.