De gehele gevel bij één leverancier? Dat kan bij Kingspan

De gehele gevel bij één leverancier? Dat kan bij Kingspan

Bij gevelbekleding draait het om twee belangrijke factoren: techniek en esthetiek. Door die te combineren in een gemakkelijk te (de)monteren modulair gevelsysteem maakt Kingspan het bouwers gemakkelijk. Want ja, de gehele gevel kan nu al bij één leverancier worden besteld. En dan is hij nog mooi, duurzaam, brandveilig en betaalbaar ook.

Hoogwaardige en goed geïsoleerde gevels met een enorm grote flexibiliteit en vormgevingsvrijheid binnen een modulair systeem, dat is de kracht van Kingspan Facades. Bovendien komt die gevel van een leverancier. Als one-stop shop heeft Kingspan een uniek product in de aanbieding: een blind bevestigingssysteem (Dri-Design) zonder regelwerk en met een opvallende esthetische uitstraling. Maar dat is nog niet alles.

De aluminium gevelcassettes met een polyester poedercoating zijn snel en eenvoudig te monteren”

Losmaakbaar

“Bouw de toekomst met duurzaamheid als fundering.” Die krachtige boodschap is voor marketing manager Robin den Dekker van Kingspan de drijvende kracht achter het realiseren van gebouwen met Kingspan QuadCore sandwichpanelen. “En wat is er dan mooier dan wanneer je er als architect en bouwer een losmaakbaar, blind bevestigd Facades-systeem zonder regelwerk aan kunt toevoegen. Ons systeem geeft dan nét dat beetje extra aan je hoofdgevel, ingang of zichtwand dat onderscheidend werkt, zodat het bezoekers, werknemers, bewoners, passanten ook echt opvalt.”

Kingspan wil architecten en bouwers helpen om een zo goed en mooi mogelijk gebouw neer te zetten. “De mogelijkheid om mee te kunnen gaan met kleurentrends, coatinglooks en te kunnen spelen in groottes, geeft een ongekende ontwerpvrijheid om een eigen stempel op een gebouw te kunnen drukken.”

De cassettes van Kingspan laten zich eenvoudig plaatsen.

Snelle montage

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, want ook voor de monterende partij moet het gevelsysteem haalbaar zijn. Robin weet het antwoord: “Dat het goed haalbaar is komt door de snelle én eenvoudige montage. De cassettes laten zich eenvoudig plaatsen, waarbij de montage lijkt op het stapelen van LEGO-blokjes. De cassettes worden zodanig aangeleverd op de bouwplaats dat de monterende partij ze 1-op-1 naast het gevelplan kan leggen.”

Facades-assortiment is duurzaam

Unieke gevels bouwen, dat is de essentie van de Kingspan QuadCore sandwichpanelen in combinatie met het QuadCore Karrier sandwichsysteem. Met het uitgebreide Facades-assortiment zet Kingspan een grote stap naar een duurzame en circulaire bouwwereld, waarbij architecten een hoge mate van ontwerpflexibiliteit ervaren.

Techniek en esthetiek gaan hand in hand, zegt Robin. “Dit systeem is perfect ontworpen voor projecten waar men, naast de voordelen van een circulair geïsoleerd sandwichpaneel, zoekt naar een aanvullende esthetische uitstraling van de gevel. De aluminium gevelcassettes met een polyester poedercoating zijn snel en eenvoudig te monteren en sluiten naadloos op elkaar aan. De cassettes worden pas na productie gecoat om snijkanten te voorkomen. Dit volledige gevelsysteem heeft uitgebreide en grootschalige tests ondergaan op het gebied van montage, installatie en brandveiligheid, wat resulteert in gegarandeerde kwaliteit en veiligheid.”

gevelbekleding
De Beeck Bergen.

Goede thermische prestatie

Het QuadCore Karrier gevelpaneel is de basis. Het is een geïsoleerd sandwichpaneel met QuadCore isolatiekern, waarop direct en zonder extra rail verschillende soorten gevelbekleding zijn aan te brengen. Dit is uniek en voor aannemers zeer aantrekkelijk. Kortom, het is een zeer flexibel en eenvoudig ontwerpsysteem, dat een goede thermische prestatie als uitgangspunt heeft. Dat maakt het mogelijk om op de bouw snel een goed geïsoleerde gebouwschil neer te zetten op basis van QuadCore Karrier sandwichpanelen.

Vanwege de hoge Rc-waardes bij geringe dikte - tot maar liefst 8,09 m² K/W - wordt probleemloos voldaan aan de steeds strengere isolatie-eisen van deze tijd. “Isoleren is immers de meest voor de hand liggende methode om energieprestaties van een gebouw te optimaliseren. We zien een win-win situatie waarbij alle partijen kunnen profiteren”, zo constateert Robin terecht.

De gebouwschil op basis van QuadCore Karrier sandwichpanelen is volledig wind- en waterdicht, waardoor de vrijheid en tijd ontstaat om pas op een later moment de finishing touch aan te brengen door het plaatsen van de esthetische facade-cassettes.

gevelbekleding
Marketing manager Robin den Dekker van Kingspan: “Bouw de toekomst met duurzaamheid als fundering.”

Geautomatiseerde productie

De panelen en gevelcassettes worden volledig geautomatiseerd geproduceerd en dat is duidelijk te merken bij de montage; ze zijn niet foutgevoelig en passen dus altijd. De montage is eenvoudig en vergt geen dure hulpconstructies.

Poedercoating

Bovendien zijn de gepoedercoate cassettes relatief licht. Dat geeft een dubbel voordeel, want de snelheid van monteren gaat zo fors omhoog: “In één handeling maak je meters,” zo omschrijft Robin dat voordeel kort en krachtig. En om de claim van circulariteit te ondersteunen: de gevelcassettes zijn probleemloos te demonteren en desgewenst opnieuw te gebruiken.

Het assortiment bestaat uit aluminium gevelcassettes met een polyester poedercoating. Die is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, met bijpassende gootstukken en accessoires. Ontwerpers kunnen verder ook de glansgraad zelf kiezen, van mat tot hoogglans. Het aluminium in combinatie met de poedercoating garandeert een lange levensduur.

Dit artikel is gesponsord door Kingspan.