Gevelbekleding voor elk project: 'Simpel als het stapelen van LEGO-blokjes'

Gevelbekleding voor elk project: 'Simpel als het stapelen van LEGO-blokjes'

Vraag managing director Joep Breukels of Kingspan Facades veel beperkingen kent en hij zal zeggen "niet of nauwelijks". Want Kingspan Facades is precies daarom ontwikkeld: een complete en gemakkelijk te installeren gevelbekleding van aluminium, waarbij de mogelijkheden op het gebied van vorm, kleur en patronen in de praktijk veelomvattend zijn.

Kingspan noemt Facades niet zomaar een “flexibel en eenvoudig ontwerpsysteem voor unieke gevels.” Het gevelsysteem is namelijk door en door getest, zowel in montage en installatie als in brandveiligheid. Visueel sluiten de elementen fraai op elkaar aan en geven ze met hun eigentijdse uitstraling karakter aan het gebouw. Precies wat opdrachtgevers graag zien. Wat extra interessant voor ze is: ook grote gebouwen krijgen er een architectonische uitstraling mee zonder dat dit in de papieren gaat lopen. Joep Breukels licht dat graag toe: “Met Kingspan Facades bieden we opdrachtgever en aannemer meer kubieke meters voor hun euro’s zonder in te leveren op technische en esthetische kwaliteiten. Om die prijsvoordelen optimaal te kunnen benutten houden we als ondergrens een geveloppervlak van 500 a 600 vierkante meter aan.”

Detaillering en engineering

De dienstverlening van Kingspan gaat nog een flinke stap verder, vertelt Joep: “Vanaf een geveloppervlak van circa 150 vierkante meter kunnen we de detaillering en engineering geheel uit handen nemen van de opdrachtgever en aannemer. Dat is vooral handig wanneer er geen architect bij het product betrokken is.”

Bij de montage speelt nog een ander belangrijk service-element: door de fabrieksmatige productie en -logistiek gaat het monteren zeer snel: van elk aan te leveren element is precies bekend waar het moeten worden gehangen aan de gevel. “Dat werkt helemaal foutloos en razendsnel wanneer wordt uitgegaan van de QuadCore Karrier geïsoleerde gevelpanelen, want die vormen een ideale ondergrond.”

Volledige ontwerpvrijheid

Veiligheid, kwaliteit en hoogwaardige uitstraling zijn drie van de voordelen van Kingspan Facades, maar er is meer. Zo is inleveren op de ontwerpvrijheid er niet meer bij. Door de vele kleuren en afwerkingen is Kingspan Facades namelijk geschikt voor elk project. Bovendien worden de cassettes onder optimale omstandigheden gemaakt in een geautomatiseerd productieproces. Daardoor zijn ze geheel conform aan het ontwerp en hebben ze altijd dezelfde kwaliteit. “Esthetisch werkt het omdat we een blind bevestigd systeem hebben zonder regelwerk.” Meer hierover: https://www.kingspan.com/nl/nl/campagnes/inspired-by-nature/

Elke gevelmonteur kan het installeren

Kingspan Facades bestaat uit aluminium gevelcassettes met een polyester poedercoating. Volgens Joep is de montage eenvoudig “en werkt het net als stapelen van LEGO-blokjes. Elke gevelmonteur kan dit systeem installeren.” Het handige bevestigingssysteem helpt daarbij om een gevel snel dicht te zetten. Onnodig tijdverlies is hierbij verleden tijd. Dat geldt helemaal wanneer gebruik wordt gemaakt van Kingspans gevelcassettes Dri-Design en Recessed Fix. Dri-Design gaat uit van een blinde bevestiging en Recessed Fix van een zichtbare ophanging. Van belang is verder, dat het bevestigingssysteem én het aluminium in combinatie met de poedercoating een lange levensduur van de gevelafwerking garanderen. De duurzaamheid wordt extra versterkt doordat de cassettes zijn gemaakt van een circulair aluminium. Door het maatwerk gaat er geen snijafval verloren. Bovendien zijn ze altijd herbruikbaar door de blinde bevestiging zonder popnagels. Lees alles over de voordelen.

Dri-Design gevelcassettes

Dri-Design omvat een inspirerende range gevelcassettes. Met dit gevelsysteem is tot twee keer sneller te installeren dan met vergelijkbare cassettegevelsystemen. Aanbrengen kan direct of met een geventileerde spouw. Dankzij het geïntegreerde regenafvoersysteem zijn nooit strepen zichtbaar op de panelen. De cassettes worden productspecifiek ontworpen en geproduceerd op afmetingen, type en afwerkingen. Bij die laatste zijn er vier verschillende types (Flat, Tapered, Shadow en Perforated), die onderling eenvoudig te combineren zijn. Dri-Design wordt gemonteerd tegen QuadCore Karrier gevelpanelen. Deze hebben een QuadCore isolatiekern waarop direct, dus zonder extra rail, verschillende gevelbekledingen zoals het geventileerde Dri-Design zijn aan te brengen.

Recessed Fix gevelsysteem

Het Recessed Fix gevelsysteem is een innovatieve en hoogwaardige geveloplossing. Bijzonder is dat dit aluminium cassettesysteem zichtbaar wordt bevestigd. Er zijn grotere afmetingen mogelijk in vergelijking met Dri-Design en het kan zowel verticaal als horizontaal met wisselende voegbreedten worden geïnstalleerd. Naast rechthoekige cassettes zijn ook andere vormen mogelijk, die zowel horizontaal als verticaal zijn toe te passen. De Recessed Fix cassette wordt gemonteerd op het QuadCore Karrier gevelpaneel.

Dit artikel is gesponsord door Kingspan Geïsoleerde Panelen.