artikel

Werken op grote hoogte? Veranker je gereedschap

bouwbreed 188

Veel bouwvakkers werken op grote hoogte. Daarom is het belangrijk gereedschap te verankeren, zodat die hamer of moersleutel niet kan vallen.

Werken op grote hoogte? Veranker je gereedschap

3M biedt met de DBISALA Python Safety een assortiment dat speciaal is bedoeld voor gereedschappen bij het werken op hoogte. Om te illustreren hoe belangrijk die verankering is, heeft­ 3M een filmpje gemaakt van een 3,6 kilo zware moersleutel die van zestig meter hoogte valt. Hierdoor spat een watermeloen in duizend stukjes uiteen. Maar ook een gemiddelde bouwhelm blij­ niet heel.

Assortiment

Het assortiment bestaat onder meer uit een klittenband bungeekoord, een helmspiraalkoord en polsbandjes. Ook is er de DBI-Sala Python veilige emmer, die kan worden gebruikt om gereedschap op een veilige manier naar de werkplek te brengen. Deze emmer heeft­ een capaciteit van ruim 113 kilo, een prikbestendige basis en een stevige schouderriem voor het hijsen. Ook is de emmer – met zes ingebouwde verbindingspunten – voorzien van een twistlock carabiner.

www.3m.com

Meer lezen

Meer productinformatie van CobouwVak.

Directeur Instituut Bouwrecht: “Veiligheidsregisseur noodzakelijk”

2017: een jaar met een zwart randje. Elke maand een dode

Reageer op dit artikel