Geofencing: geeft handig en waardevol inzicht

Geofencing is niets nieuws, maar werd tot heden vooral gebruikt als point of interest en bewaking. Maar wist u ook dat geofencing de inzet van uw wagenpark, machines en materieel efficiënter maakt?
Delen:

Geofencing is een zeer krachtige tool  voor iedere field-organisatie, omdat het inzicht geeft in activiteiten en productiviteit per werklocatie. Met geofencing kun je diverse activiteiten, zoals aanwezigheid en het toekomen of verlaten van een gebied, werktijden, inventaris, machinegebruik in een gebied gemakkelijk bijhouden.

ABAX, een van Europa’s grootste telematica aanbieders laat zien dat het inzetten van geofences een zeer volwassen en super efficiënte oplossing is geworden voor diverse pijnpunten.

Makkelijk instelbaar voor al uw bedrijfsmiddelen

Door een geofence  in te stellen, blijf je exact op de hoogte wanneer een asset toekomt op de locatie. Locaties kunnen bijvoorbeeld uw kantoor, filialen, klanten, werven of ruimere regio’s, bv steden of provincies zijn. Op een interactieve, digitale kaart zijn deze nu heel gemakkelijk met enkele muisklikken in te stellen. En dat voor elk gewenst bedrijfsmiddel dat met een tracking unit is uitgerust.

Dit maakt het gemakkelijk om onder andere voertuigritten te documenteren en ook nog automatisch extra informatie mee te geven zoals:

 • Projectnamen
 • Omschrijving van de locatie
 • Locatie gebaseerde notities
 • Projectnummers
 • Klantnaam

Weet welke bedrijfsmiddelen op een project zijn ingezet

Door een geofence te activeren rond de meest bezochte werklocaties, klanten of populaire plekken, geeft een rapportagemodule zoals die van ABAX exacte informatie over de tijd die uw materieel op een locatie doorbrengt. Dit maakt onder andere nacalculatie van projecten makkelijker.

Als u een geofence rond een bestaand project aanmaakt, kun je eenvoudig een rapport ophalen dat laat zien hoeveel ritten en kilometers van en naar het project zijn gereden. Als je vervolgens ook een kilometertarief invult, krijg je een duidelijk kostenbeeld van wat het autogebruik werkelijk was voor het project.

Machines en kostbaar materieel

Bouwprojecten en geofencing zijn een perfecte combinatie om de activa te localiseren, bewaken en inventariseren..

Als een machine, materieel of voertuig voorzien een tracking unit het gebied binnenkomt of verlaat krijg je  een notificatie per mail of sms. Zo stelt het systeem je automatisch op de hoogte als kostbaar materieel wordt verplaatst en dat geheel automatisch en 24/7.

Activa niet beschikbaar hebben op de juiste moment op de juiste werkplek levert tijdverlies en onnodige kosten op. Preventie en snel reageren voorkomtverstoring van projecten.

Geofencing is nuttig voor iedereen

Geofencing heeft zich snel ontwikkeld en is een vanzelfsprekend onderdeel geworden in de toolkit van alle vlootbeheerders. In het dagelijkse gebruik is de winst terug te zien in bijvoorbeeld:

 • Automatisch identificeren van privé en zakelijke ritten.
 • Locatie inventaris
 • Exacte km facturatie
 • Interne kostenplaatsen bij machinegebruik beheersen
 • Urenadministratie
 • Notificaties bij verplaatsing

Het volgen van voertuigen en apparatuur is al lang geen ingewikkeld of moeizaam proces. Voor wagenparkbeheerders die activa live moeten volgen, kunnen geofence-notificaties van onschatbare waarde zijn om op de hoogte te blijven.

Dit artikel is gesponsord door ABAX.