artikel

Krachtpatser

bouwbreed 156

Elf sneden door vangrails (plaatstaal), ruim 75 dakpannen (type ‘Frankfurter’) en meer dan vijf sneden in betonplaten: dat kan de nieuwste haakse accu-slijper van Metabo met slecht één acculading, aldus de gereedschappenfabrikant.

Krachtpatser

Het gaat om een 36 volt accu-slijper. Volgens Metabo de eerste grote haakse accu-slijper met 230 mm-schijf en een doorslijpdiepte tot 77 mm. Door de ingekapselde Metabo brushless-motor met optimale stofbescherming heeft de slijper een extra lange levensduur. Met 2400 Watt is hij net zo krachtig als een 2400 Watt-machine op netvoeding. Metabo heeft gekozen voor gebruikersbescherming zonder compromissen. Volgens de gereedschappenfabrikant gebeuren de meeste ongevallen met haakse slijpers door controleverlies. Deze slijper heeft onder meer een gereduceerde kickback bij het blokkeren van de schijf door elektronische veiligheidsuitschakeling. Ook heeft de machine een veilige schijfstop binnen enkele seconden door een dodemansschakelaar en remsysteem. Verder is de slijper voorzien van een stevige houvast bij het doorslijpen en afbramen door perfect evenwicht, een draaibare hoofdhandgreep en ergonomische greepvlakken.

Reageer op dit artikel