artikel

Combihamer met filterreiniging

bouwbreed 186

Boren en stof afzuigen in één, dat kan de DHR 242 combihamer van Makita.

Combihamer met filterreiniging

Het is een lichte en compacte machine met drie functies: boren, hamerboren en (licht) breken. Hij is geschikt voor gaten tot 14 millimeter, maar kan tot 24 millimeter in beton boren. In combinatie met de stofafzuiging is de maximale boorlengte (inclusief SDS-PLUS aansluiting) 160 millimeter. De productiviteit is hoog door de energie-efficiënte, borstelloze motor. Door de ergonomie van de combihamer is het makkelijk boren in zowel plafond, vloer als muur. De machine heeft een beveiliging tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading van de accu. De DHR 242 van Makita was al op de markt, maar is onlangs verbeterd met een filterreinigingsfunctie. Met andere woorden: de stofzuiger (DX07) is aangepast en nu voorzien van een opslagreservoir. De draaiknop is voor het realiseren van trillingen in het filterhuis, zodat stof en gruis uit het filter vallen en het filter optimaal blijft werken.

Reageer op dit artikel