artikel

Eenpersoons klimoplossing

bouwbreed 210

MiTOWER, zo heet de eerste rolsteiger die kan en mag worden opgebouwd door één persoon. De steiger van Altrex is sterk, stabiel en veilig, aldus de Nederlandse producent van klimmaterieel.

Eenpersoons klimoplossing

Dit rolsteigersysteem is ontstaan uit de vraag van gebruikers en de wens van verschillende organisaties, aldus Altrex. Dankzij de slimme opbouwmethode sta je in ongeveer tien minuten op werkhoogtes tot acht meter. Zonder hulp van een collega, zoals wel nodig en verplicht is bij de op- en afbouw van een traditionele steiger. Twee dwarsliggers in de platforms geven maximale grip, een ophangmechanisme houdt de handen vrij wanneer je klimt tijdens de opbouw. Alle onderdelen zijn licht in gewicht en makkelijk te vervoeren. Extra handig is de trolley die je eenvoudig samenstelt uit de onderdelen van de MiTOWER. De trolley past door elke deuropening. De afmetingen zijn compact, zodat de rolsteiger vrijwel overal is te plaatsen. De stabilisatoren gebruiken bovendien 65 procent minder vloeroppervlak dan een traditionele smalle rolsteiger.

Reageer op dit artikel