artikel

Entrees oudere woningen zijn onderschatte energielekken

bouwbreed 848

Woningcorporaties zijn druk doende een inhaalslag te maken in de renovatie van het woningaanbod. Het zwaartepunt ligt daarbij op comfort en energiebesparing: gevel, vloeren en daken worden geïsoleerd, nieuwe warmtesystemen worden toegepast en naar de ventilatie wordt gekeken. Allemaal essentiële werkzaamheden om het wooncomfort te vergroten en op energiekosten te kunnen besparen.

Entrees oudere woningen zijn onderschatte energielekken

Renovatie van deur en kozijn

Ook buitendeuren en –ramen worden meegenomen. Wanneer deze niet in zijn geheel worden vervangen, dan wordt houtrot behandeld, dubbele beglazing toegepast en wordt het geheel voorzien van een nieuwe laag verf. De oude tochtstrippen worden verwijderd en voorzien van eenzelfde, nieuw profiel. En daar gaat het vaak mis …

De juiste tochtweringsoplossing bij buitendeuren

In de loop van de jaren zijn deur en sponning onder invloed van licht, temperatuur en vochtigheid gaan werken met als resultaat een kromgetrokken deur. De wijking die boven, onder of juist in het midden ontstaat is dan met het toegepaste tochtprofiel niet meer op te vangen met als gevolg dat wind en tocht vrij spel hebben. Een andere oplossing is dan noodzakelijk. Ook aan de scharnierzijde, waar het vaak lastig is een profiel te plaatsen zonder de deur uit de scharnieren te halen, zijn kieren ontstaan die zullen moeten worden afgedicht.

Elton biedt een breed scala aan profielen voor diverse sponningsmaten en toepassingen. Laat u daarom op maat adviseren door onze specialisten om u te verzekeren van de meest geschikte oplossing. Dit bespaart tijd, geld en veel gedoe achteraf.

Meer informatie op NBD-online >>

Reageer op dit artikel