artikel

Volglazen vlakke vouwwand

bouwbreed 309

Vetro, zo heet de volglazen vlakke vouwwand van Espero, een Nederlandse ontwikkelaar en producent van mobiele wandsystemen. De Vetro bestaat uit afzonderlijke panelen die met scharnieren aan elkaar zijn verbonden. In gesloten positie ogen de panelen als een volledig vlakke wand, aldus Vetro.

Volglazen vlakke vouwwand
Gemeentehuis St. Oedenrode / espero BV / april 2017

De panelen kunnen over een vloerrailsysteem met een ultraplat profiel lopen. Daarbij worden ze geleid door een rail die aan het plafond is bevestigd. Er is geen dragende bovenconstructie nodig: het gewicht wordt volledig door de vloerrail gedragen. In het zichtvlak van de wand zijn geen vergrendelingspunten. De glazen wand heeft een geluidsisolatiewaarde van Rw = 40 dB. De Vetro is C2C Bronze gecertificeerd. Een combinatie van dichte en glazen panelen is overigens ook mogelijk. Espero, gevestigd in Waalwijk, is marktleider in de Benelux, maar is wereldwijd actief. Het bedrijf biedt mobiele wandsystemen aan onder meer kantoren, het onderwijs, de gezondheidszorg, beurs- en evenementenhallen, kerken en moskeeën.

www.espero.nl

Reageer op dit artikel