artikel

Oude gipsplaten krijgen een tweede leven

bouwbreed 203

Knauf geeft oude, verzaagde gipsplaten een tweede leven. Na tests in het laboratorium biedt de gipsproducent sinds kort een circulair wandsysteem aan. Twee kantoren van ABN AMRO – een in Amstelveen en een in Oosterhout – worden binnenkort met de circulaire wand uitgerust.

Oude gipsplaten krijgen een tweede leven

De circulaire platen worden in stroken van 500 x 2400 millimeter uit een gebouw gedemonteerd en zijn rondom voorzien van een gesneden kant (SK). De onderste laag bestaat uit oude gipswanden. Daar wordt een laag nieuwe gips platen tegenaan geschroefd, zodat er op het oog geen verschil is met nieuwe systemen. Vanwege de samengestelde opbouw noemt Knauf de circulaire wand een hybride systeem.

Urban mining

Knauf trad twee jaar geleden toe tot het Urban Mining Collective, een verzameling bedrijven die – onder aanvoering van circulaire sloper New Horizon – nieuwe toepassingen bedenkt voor afgedankte bouwmaterialen. Knauf heeft het eindproduct uitvoerig laten testen op onder meer brandwerendheid en akoestische isolatie. De prestaties van het circulaire systeem zijn volgens Knauf onderbouwd en gelijkwaardig aan een nieuw systeem.

www.knauf.nl

Meer CobouwVak productnieuws >>

 

Reageer op dit artikel