artikel

Innovatieve elektrische trilplaat op Intermat 2018

bouwbreed 826

Wacker Neuson is al vele jaren een voorloper op elektrisch gebied. Het begon met de 803 dual-power minigraver, die zowel op dieselolie werkt, als op stroom vanaf een gekoppelde generator. De 803 was het begin van het Zero Emission programma van de fabrikant van klein materieel.

Innovatieve elektrische trilplaat op Intermat 2018

Er kwam ook een op netstroom werkende sloophamer EH75. Daarna volgden als echte innovaties een volledig elektrisch aangedreven dumper DT10e en wiellader WL20e en de innovatieve stamper (AS30e en AS50e) met verwisselbare accu.

Eerste ter wereld

Diezelfde accu’s zijn nu ook te gebruiken op de nieuwe trilplaat AP1850e, waarbij de toegevoegde ‘e’ uiteraard staat voor ‘elektrisch’. De vooruitlopende trilplaat is Wacker Neuson’s innovatieve bijdrage aan materieelvakbeurs Intermat 2018, die in april in Parijs wordt gehouden. Volgens verkoopdirecteur Alexander Greschner is de AP1850e de eerste elektrisch aangedreven trilplaat ter wereld. Hij gaat direct na de Intermat in de verkoop.

Een uur lang continu trillen

Met de verwisselbare accu kan een uur lang continu worden getrild en volgens de fabrikant is dat voldoende voor een normale werkdag. En mocht de trilplaat langer nodig zijn, dan kan de accu worden gewisseld. Aangezien het om een modulair systeem gaat, kan daarbij ook de accu van de eerder op de markt gebrachte elektrische stamper worden gebruikt. Wacker Neuson zet vol in op elektrisch. Het bedrijf wil uiteindelijk alle machines en gereedschappen via accu’s aandrijven. Zo geeft Alexander Greschner een kijkje in de toekomst.

www.wackerneuson.nl

Meer productnieuws van CobouwVak >>

Reageer op dit artikel