Hoogste kwaliteit lijm en kit, minste schadelijke stoffen

Hoogste kwaliteit lijm en kit, minste schadelijke stoffen

Bostik Premium Aware is een concept met de hoogste kwaliteit lijmen, kitten en PU-schuim. Tegelijkertijd bevatten de producten minder schadelijke stoffen. Met deze unieke combinatie laat het merk zien dat kwaliteit en duurzaamheid uitstekend samengaan.

Alle Bostik Premium Aware producten voldoen aan internationale kwaliteits- en milieukeurmerken én daarbij zijn ze vriendelijker voor de gebruiker en het milieu. Ze zijn het antwoord op vragen van klanten, verwerkers en eindgebruikers naar kwaliteitsproducten die het milieu en de verwerker zo min mogelijk belasten. Daarbij staat Premium voor innovatie met enkel de allerbeste kwaliteiten, een lange levensduur en een perfecte oplossing voor alle toepassingen. Aware staat logischerwijs voor duurzaamheid en bewustzijn.

De hoogwaardige lijmen, kitten en PU-schuim van Bostik Premium Aware bevatten veel minder schadelijke stoffen en zijn vrij van o.a. ftalaten, ofwel weekmakers.”

Hoogste kwaliteit én duurzaam

“De producten van Bostik Premium Aware voldoen aan alle wet- en regelgeving én aan de hoogste eisen bij duurzaamheid”, zegt Business Developer Martijn Wegman. “Dat is prettig voor zowel de verwerker als voor het milieu.” Hij ziet dat er steeds meer sprake is van een voorschrijvende markt, waarbij strengere verplichtingen gelden. “Steeds vaker vragen bouwprofessionals naar Emicode, dat is een duurzaamheidscertificering. Je ziet dat steeds meer aannemers er actiever mee zijn. Niet alleen vanuit de wet- en regelgeving, maar vooral omdat ze medewerkers met veilige en duurzamere producten willen laten werken.”

Voldoen aan alle eisen

Hij somt op aan welke normen en eisen de Bostik Premium Aware producten voldoen: “Bostik Premium Aware producten hebben de hoogste emissie-certificeringen, zoals EC1PLUS, A+ en/of M1, zijn ze geschikt voor duurzaamheidsprojecten zoals fitWELL, WELL-, Active House, LEED- en BREEAM-projecten. Ofwel: het minst schadelijk voor milieu, de verwerkers en de uiteindelijke gebruikers van een pand. Ook hebben ze geen negatieve invloed op het luchtklimaat van een pand. We zetten hierbij ook in op de utiliteitsbouw. Daar heb je te maken met de hoogste eisen. Uiteindelijk gaat het om minder uitstoot van CO2.”

Makkelijker werken met duurzame, kwalitatieve producten

“Bij Bostik lopen we al langer voorop met kwalitatieve, duurzame producten”, legt Marketeer Simone Thur uit. “In de praktijk zien we dat op de bouw vaak wordt gegrepen naar standaardproducten, terwijl je ook kunt kiezen voor minder schadelijke producten die minstens zo kwalitatief zijn.” Wegman vult aan: “Bovendien kun je dankzij de compacte lijn makkelijker werken, omdat je niet na hoeft te denken welk product voor welke ondergrond geschikt is. Bostik Premium Aware producten zijn namelijk geschikt voor brede toepassingen. We ontvangen positieve resultaten van de eindgebruikers.”

Bostik Premium Aware koppelt kwaliteit aan duurzaamheid

Het compacte assortiment van Bostik Premium Aware

  • Bostik A750 EXTERIOR ACRYLIC - hoogwaardige snel regenbestendige acrylaatkit
  • Bostik A975 PREMIUM PAINTABLE - unieke overschilderbare acrylaatkit
  • Bostik A990 PREMIUM ACRYLIC - hoogwaardige ftalaatvrije acrylaatkit
  • Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM - hoogwaardige hybride lijm zonder kans op vlekvorming
  • Bostik H995 PREMIUM ALLROUND - hoogwaardige allround (breed inzetbare) hybride kit
  • Bostik H980 HIGH TACK PREMIUM - constructie en montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht zonder kans op vlekvorming
  • Bostik S960 SILICONE NON STAINING - hoogwaardige allround siliconenkit zonder vlekvorming (met lage modulus)
  • Bostik P935 FOAM'N'FILL PREMIUM FLEX PRO - professioneel flexibel, thermisch en akoestisch isolerend PU-schuim

Informatie en promotie

De producten van Bostik Premium Aware zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle bouwgroothandels. Omdat ze voldoen aan alle hoogwaardige eisen en actuele regelgeving hoeven de kleine lettertjes van het etiket niet meer nagekeken te worden. Met de campagne ‘Het beste op de bouw, beter voor jou!’ kunnen professionals kennismaken met de producten, bijvoorbeeld met probeerverpakkingen. Daarnaast is Bostik actief op social media en staat op hun website veel uitleg, een overzicht van certificeringen en de meest gestelde vragen.

Dit artikel is gesponsord door Bostik.