Zo maakt Remeha duurzame verwarming eenvoudiger

Zo maakt Remeha duurzame verwarming eenvoudiger

Remeha wil het installateurs, gebruikers en eigenaren zo makkelijk mogelijk maken en biedt daarvoor de nodige producten, handvatten en diensten. Dat doet Remeha in alle fasen van het bouwproces: van planning en werkvoorbereiding tot onderhoud en after sales. Zo zorgt het bedrijf dat een snelle verduurzamingsslag voor woningen en utiliteitsgebouwen mogelijk wordt.

“We bieden een breed scala aan producten voor de verwarmingsmarkt. Het grote voordeel van onze producten is bovendien dat als je onderdelen zoekt, die altijd makkelijk verkrijgbaar zijn.” Dit is maar een van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat gebruikers, opdrachtgevers en installateurs bij Remeha aan het goede adres zijn, vertelt Rick Bruins, Business Development Manager New Concepts bij Remeha.

Advies bij keuzes en nieuwe ontwikkelingen

Remeha biedt hulp bij het maken van keuzes en geeft adviezen over nieuwe ontwikkelingen, legt Bruins uit. “Zo hebben we de Warmtewijzer, een instrument dat consumenten helpt om een keuze te maken tussen bijvoorbeeld een hybride of een all-electric warmtepomp.” Installateurs kunnen met vragen over nieuwe regelgeving bij Remeha terecht. De nieuwe BENG-regelgeving die op 1 januari 2021 is ingegaan, is daar een voorbeeld van. Bruins: “Dit is een belangrijk item waar we graag in meedenken en adviseren. Als een klant bij ons komt met een BENG-berekening, kijken we met hem mee hoe aan deze eisen voldaan kan worden.”

‘Heating as a service’

Een ander concept dat de verkoop van warmtepompen ondersteunt en faciliteert is Klimaat@home. Dit is een samenwerking tussen verschillende partijen in de bouwketen voor het realiseren van duurzame installaties, licht Bruins toe. “In deze samenwerking engineert Remeha het klimaatsysteem en verzorgt de levering en installatie van de bronnen, de warmtepompen en de vloerverwarming. Dit is eigenlijk ‘heating as a service’. Dat betekent dat klanten geen omkijken hebben naar de installatietechniek. Alles is voor ze geregeld, van engineering tot financiering en onderhoud voor een vast bedrag per maand.”

Kopiëren en plakken

Daarnaast vergemakkelijkt Remeha de installatie van warmtepompen waardoor installateurs sneller kunnen werken. Bruins: “De Smart Start App is daar een goed voorbeeld van. Dit is een app op de smartphone van de installateur waarmee hij de instellingen van een installatie kan regelen. En als hij bijvoorbeeld tien dezelfde warmtepompen in een straat installeert, kan hij de instellingen zo in een keer kopiëren en plakken naar al die installaties. Dit maakt het werk van de installateur eenvoudiger.” Ook nadat de warmtepomp is geïnstalleerd, doet Remeha er alles aan om het werk van installateurs makkelijker te maken. “Ook de after sales is bij ons goed geregeld. De installateurs kunnen van afstand de prestaties van de warmtepompen bijhouden en uitlezen.”

Prefab

In januari 2022 komt Remeha met de Eria Tower Ace S op de markt. Dit is een all-electric lucht-water warmtepomp met een geïntegreerd 190 liter voorraadvat voor warm tapwater. De Eria Tower Ace S is leverbaar in de range van 4,5 kW tot en met 8 kW in enkelfase uitvoering. Bruins: “Het pluspunt van deze warmtepomp is dat hij ook bij lage buitentemperaturen zijn vermogen behoudt.“ Deze warmtepomp wordt geïnstalleerd met behulp van een prefab frame, vertelt Bruins. “Dit frame kan de installateur al tijdens de ruwbouw bevestigen en er de leidingen voor het cv en tapwater op aansluiten. Met behulp van de afsluiters kan hij installatie ook testen. In de afbouwfase wordt dan pas de binnenunit bevestigd in het frame en vervolgens aangesloten op de prefab leidingen.”

Minimaal label C

Ook gebouwbeheerders probeert Remeha te onzorgen, vertelt Bruins. “Daarvoor hebben we de Duurzaam Verdienen Tool. Daarmee kun je op basis van postcode en huisnummer een indicatie van de energieprestatie van het gebouw krijgen. En daarnaast krijg je advies hoe je de gebouwinstallaties kunt verbeteren om die prestaties te verbeteren.” Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland minimaal een label C hebben. Dat merkt ook Remeha bij de adviesvragen, vertelt Bruins. “We zien een toename van het aantal vragen, maar dat zou meer moeten zijn. Want er moet in het komende jaar nog wel wat gebeuren om alle kantoorgebouwen zo ver te krijgen. Ik zou zeggen: Gebouweigenaren, ga ermee aan de slag!”

Lucht-water warmtepompen

Lucht-water warmtepompen hebben veel voordelen voor gebouweigenaren, legt Bruins uit. “Het gebruik van het gebouw bepaalt voor een groot deel de installatie. Als je een kantoorgebouw hebt waar het de hele dag 20 graden is en waar weinig warm tapwater gebruikt wordt, kun je dat vaak prima oplossen met een lucht-water warmtepomp.”

Over Remeha

Bij Remeha worden technische grenzen verlegd en werken meer dan zeventig engineers aan de producten van morgen. De missie van het bedrijf is de comfortbehoeften van klanten vervullen met innovatieve, duurzame en slimme klimaat- en warmwateroplossingen met de beste services. In tachtig jaar is Remeha uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 500 werknemers en een uitgebreid distributie- en servicenetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn. De productie vindt plaats in Nederland. Remeha is onderdeel van BDR Thermea Group, dat internationaal verwarmings- en warmwatersystemen en daaraan gerelateerde diensten produceert en distribueert.

Dit artikel is gesponsord door Remeha.

Energietransitie

Hoe draagt de bouw bij aan de overgang naar groene energie? Welke uitdagingen en kansen zijn er?
Koert Terhürne: ‘Sociale duurzaamheid gaat over meer dan het realiseren van huizen.’

Dura Vermeer: 'Naast klimaat óók het goede doen voor de mens'

Dura Vermeer heeft een ambitieuze missie: Net Zero in 2050. Maar duurzaamheid is meer dan CO₂-reductie. Met een integrale blik op de maatschappelijke opgave wil Dura Vermeer het goede doen voor aarde én mens. In dit interview deelt Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed, hoe het bedrijf inzet op sociale impact en het creëren van toekomstbestendige leefomgevingen.

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof 

Van op naar in de stoep: AEC-granulaat als duurzame grondstof

Van je 'grijze afval' naar een stoeptegel. Een musthave met het oog op de circulaire economie, zou je denken. Maar er zijn ook aarzelingen bij het gebruik van nieuwe grondstoffen die afkomstig zijn van afval. Hoe geven we het dan toch waarde?

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector  

Op weg naar een watertransitie in de bouwsector

Als het aan partners Waterzaak en GEP ligt, volgen we het voorbeeld van onze zuiderburen. In België is regenwater opvangen al meer dan 20 jaar de norm. In Nederland lopen wij flink achter. En dat terwijl de Waterwet uit 2009 stelt dat we regenwater moeten opvangen.

Gerhard Hospers

Greenworks: duurzaamheidslabel én kennispartner voor de bouw

De ideale comaker en kennispartner bij bouwprojecten: dat is Greenworks - het duurzaamheidslabel voor bouw- en installatiematerialen - in een notendop. Greenworks is onderdeel van BMN Groep, de grootste bouwmaterialenhandel in Nederland. Omdat circulair en biobased bouwen anno 2024 de norm is, manifesteert BMN Groep zich met Greenworks meer en meer als adviseur die de klant van a tot z ontzorgt, zegt Gerhard Hospers, manager ESG/Greenworks bij BMN Groep.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.