bouwbericht

Het gaat Wiarda voor de Wind

woningbouw 692

Het gaat Wiarda voor de Wind

‘Voor de wind Wiarda II’, dat is de klinkende naam van een kleinschalig nieuwbouwproject in Wiarda, een buurtschap van De Zuidlanden, het in aanbouw zijnde stadsdeel van Leeuwarden. Hier worden 14 ruime woningen gerealiseerd. De opzet is waterrijk en gebaseerd op een Fries waterdorp en heeft zelfs een havenkom waar bewoners hun boot kunnen aanmeren. “Vanaf de havenkom kun je echt alle kanten op.”

Wonen

Bouwen 14 rijwoningen (koop) aan de Pols. Project 'Voor de Wind Wiarda' fase 2. Start verkoop 25 mei 2019.

LEEUWARDEN | Gegund | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het project bestaat uit vier verschillende types woningen naar een ontwerp van Venster Architecten, aldus ontwikkelingsmanager Ronald Huijssoon van Slokker Vastgoed. “Het gaat om hoekwoningen met dwars- en langkappen en tussenwoningen met dwars- en langkappen. De ene woning heeft rode bakstenen, de ander zwarte bakstenen, de volgende is wit gekeimd. Door die verschillen in onder meer de gevels krijgt het een speels en gevarieerd karakter.

Voor de Wind Wiarda II is, niet zo heel verwonderlijk, de opvolger van Voor de Wind Wiarda I. De naam refereert aan een oude Amerikaanse windmolen die in de buurt staat, maar het is ook een zeilterm: vanuit Wiarda kun je zo naar de Friese meren varen, aldus Huijssoon. “Bovendien gaat het ook voor de wind, zowel economisch, als voor de huizenkopers, als qua realisatie. De woningen van fase 1 worden nu opgeleverd. En ik verwacht dat het met deze veertien woningen qua verkoop ook voor de wind gaat. Niet dat mensen met slaapzakken voor de deur gaan liggen, maar ik denk wel dat we in het najaar 70% hebben verkocht. Dan kan bouwbedrijf Lont begin 2020 starten met bouwen.”

Slokker Vastgoed is een vaste partner voor de gemeente Leeuwarden in De Zuidlanden. Huijssoon: “Jaarlijks ontwikkelen wij hier gemiddeld 25 à 30 woningen. Het is een geliefde plek om te wonen, met name voor starters en doorstarters. De zuidkant van Leeuwarden is ook populair bij mensen die in een andere plaats dan Leeuwarden werken. Je bent bijvoorbeeld zo in Heerenveen.”

Het nieuw woongebied, aan de zuidkant van het dorp Goutum, ligt tussen de landerijen en aan waterloop het Addijp. In totaal komen hier straks circa 6500 woningen. De eerste woningen zijn al in 2006 gebouwd. Deze nieuwbouwlocatie zal uiteindelijk bestaan uit 9 verschillende buurtschappen die qua architectuur doen denken aan een verzameling Friese dorpen. Techum, Jabikswoude en Buurtschap De Klamp worden al bewoond. Het centrum is slechts een kwartiertje fietsen. ‘Dorps leven, bij de stad’, zo wordt deze locatie in de markt gezet.


Plaats: Leeuwarden
Opdrachtgever: Slokker Vastgoed BV
Ramingsgroep: 1.8 miljoen euro
Nummer: 527103


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Wekelijks op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen van de mkb-aannemer? Meld je dan aan voor de CobouwVak nieuwsbrief.

 

Reageer op dit artikel