nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf wooncomplexen voor senioren

woningbouw 507

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf wooncomplexen voor senioren

In de serie opmerkelijke bouwprojecten uit Bouwberichten.nl dit keer vijf wooncomplexen voor senioren.

  1. Merenpark te Maarssen (foto boven)

Renoveren van het hoofdgebouw Merenhoef met zorggebouw en 32 aanleunwoningen. Bouwen van het woongebouw Adèle met 14 koopappartementen met servicecentrum met ondersteunende voorzieningen (2000 m2), woongebouw Conny met 16 huurappartementen, woongebouw Ramses met 18 huurappartementen, renoveren van het woongebouw Louis met 30 huurappartementen en het bouwen van 14 levensloopbestendige woningen genaamd Dorus aan de Merenhoef 1 bij woonzorgcentrum Merenhoef.

Verkoop van het deel Dorus is gestart in april 2019. Fase 1 bevat het woongebouw Adèle, woongebouw Conny, hoofdgebouw Merenhoef en wordt Q3 2019 opgeleverd. Fase 2 omvat woongebouw Dorus, woongebouw Ramses, woongebouw Louis.

  1. Oranjewoud Wonen te Heerenveen

Heerenveen

Bouwen van 99 huurappartementen / 37 koopappartementen / 12 bungalows (huur) / 6 bungalows (koop) voor ouderen aan de Amelandlaan. Na oplevering van de nieuwe appartementen / bungalows wordt de oude serviceflat gesloopt. Het bestaande paviljoen blijft behouden en gaat ruimte bieden aan een grand café / maaltijdservice / kapsalon / servicewinkel / schoonheidsspecialiste / pedicure / fysiotherapeut / bibliotheek.

  1. Zuiderschans te ’s-Hertogenbosch

Den Bosch

Bouwen, na sloop van het huidige verzorgingstehuis, van woonzorgcentrum Zuiderschans met 80 zelfstandige appartementen / 44 woonunits voor cliënten Van Neynsel, die beschermd wonen aan het Sweelinckplein 12. Pand wordt momenteel voor 2 jaar verhuurd aan (internationale) studenten (vanaf augustus 2017). De sloop staat gepland voor na de zomer van 2019 / de start van de bouw is voorjaar 2020.

  1. Fort Isabella te Vught

Vught

Herontwikkelen / restaureren van de voormalige Isabellakazerne tot woon, werk en zorglocatie met woningen voor senioren (14 appartementen) / woongroep voor 10 mensen met een lichtverstandelijke beperking / 60 studio’s t.b.v. studenten / sport- en fitnessruimten / ateliers / theater en museum / winkels / horeca / 1 woonzorggroep voor 24 dementerende personen / (fysiotherapie)praktijkruimten / leslokalen aan de Reutsedijk. Deels is het project gevestigd in de huidige kazernegebouwen én in nieuwbouw geïntegreerd in de buitenwallen. Plan ‘Fort Isabella’.

  1. Zuidlanden te Goutum

Goutum

Bouwen van 96 zorgwoningen voor mensen met dementie bij de Overijsselseweg in de wijk Goutum-Súd, plan ‘Zuidlanden’. Van buitenaf zal de nieuwbouw eruit komen te zien als normale eengezinswoningen in dezelfde stijl als de omliggende bebouwing.

 

Reageer op dit artikel