Opmerkelijke projecten: vijf short-stay appartementen

Opmerkelijke projecten: vijf short-stay appartementen

In de serie opmerkelijke projecten uit Bouwberichten deze keer: short-stay appartementen.

1. Amersfoort – Nefkens Park

Het markante Nefkens-gebouw, het kantoorgebouw van het gelijknamige autobedrijf, wordt getransformeerd tot woongebouw. Hierin komen 20 luxe appartementen, 4 penthouses en short-stay appartementen. Ook komt er een parkeergarage aan de Utrechtseweg.

In het ontwerp, dat van de hand is van architectenbureau De Kort Van Schaik, blijft de voorkant van het pand behouden. Er wordt een opbouw van één verdieping toegevoegd. De achterkant wordt aangepast om de woningen te voorzien van private buitenruimtes. Ook wordt het grasveld dat achter het gebouw ligt ontsloten zodat het groen optimaal wordt benut.

De bouw en de verkoop van de appartementen zijn gestart. De oplevering staat gepland op zomer 2020.

Lees verder>>

2. Den Haag - Plesmanduin

In Den Haag start in januari 2020 de transformatie van het oude rijksmonumentale gebouw van het oude Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het gebouw werd eind jaren dertig gebouwd in opdracht van Albert Plesman, die een nieuw hoofdkantoor zocht voor de KLM.

Het monumentale gebouw krijgt naast woningen ook in service- en short-stay appartementen voor (internationale) kenniswerkers, een kantoorfunctie, een sportschool en een ondersteunende horecavoorziening in het paviljoen.

Architektenkombinatie Bos Hofman uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp, Deltavormgroep uit Utrecht is aangetrokken als landschapsarchitect. Het gebouw wordt zo duurzaam mogelijk getransformeerd, met goede isolatie, nieuwe ramen en vloerverwarming. Opdrachtgever Impact Vastgoed heeft de ambitie om gasloos te bouwen.

Lees verder>>

3. Groningen – Studentencomplex

Aan de Hoogeweg 1.1 komt een studentengebouw met 467 studentenappartementen en 231 short stay appartementen. In de gevel van het gebouw is een schilderij van de bekende Groningse schilder H.N. Werkman verwerkt. Het U-vormige complex heeft een binnentuin die aansluit op het Reitdiep. In de binnentuin zijn ook sportveldjes gemaakt en in de plint is ruimte voor lichte horeca. Het project is duurzaam vanwege het gebruik van stadsverwarming. Daarnaast wordt er aardbevingsbestendig gebouwd.

Borghese Real Estate en Urban Developers zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling. Het ontwerp is van INBO Architecten. Het gebouw is in overleg met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ontworpen.

De oplevering van het complex is gepland in 2020.

Lees verder>>

4. Den Haag - Toren van Oud

De eerste wolkenkrabber van Den Haag wordt verbouwd. De toren, die in 1963 is gerealiseerd naar een ontwerp van J.J.P. Oud, wordt getransformeerd tot woontoren met 38 short-stay appartementen en een fitnessruimte. De lobby van het gebouw komt aan de Catsheuvel 4-16 en Eisenhowerlaan. De toren wordt hoger en krijgt een nieuwe gevel, die zijn originele uitstraling zal behouden.

Het ontwerp kwam tot stand door een samenwerking tussen Architektenkombinatie Bos Hofman, Archipelontwerpers en constructeur Andries Broersma in opdracht van Do Tettero (Euraco vastgoed).

Lees verder>>

5. Maastricht - Autograph Collection

Er liggen plannen om het voormalige bioscoopcomplex Cinema Palace in het stadsdeel Wyck om te bouwen tot Autograph Collection, een vijfsterrenhotel. Opdrachtgever Marriott wil het gebouw transformeren tot een luxe hotel met 137 kamers en 42 short-stay appartementen.

Lees verder>>