partner nieuws

Graaf Transport bestelt als eerste een unieke Mercedes-Benz Arocs vijfasser

bouwbreed 14

De eerste Arocs 4745 LK met ClassicSpace-cabine was in september te zien op Transport Compleet Gorinchem. Daarna werd de Arocs opgebouwd en afgeleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven. De vijfasser zal worden ingezet voor het transport van asfalt en is daarom uitgerust met speciale achterstabilisatie, aslastmeetinrichting en motorrem met extra capaciteit. Omdat het asfalttransport vaak in […]

Graaf Transport bestelt als eerste een unieke Mercedes-Benz Arocs vijfasser

De eerste Arocs 4745 LK met ClassicSpace-cabine was in september te zien op Transport Compleet Gorinchem. Daarna werd de Arocs opgebouwd en afgeleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven. De vijfasser zal worden ingezet voor het transport van asfalt en is daarom uitgerust met speciale achterstabilisatie, aslastmeetinrichting en motorrem met extra capaciteit. Omdat het asfalttransport vaak in de nacht plaatsvindt, is de auto ook uitgerust met mistlampen, LED dagrijverlichting en een bed in de cabine.

De Arocs 4745 LK is officieel bij Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks in Molsheim ontwikkeld, zodat alle Mercedes-Benz garanties op de truck van toepassing zijn.

Nieuw op Nederlandse bouwmarkt

De Arocs vijfasser is niet alleen een nieuw model van Mercedes-Benz Nederland maar ook nieuw op de Nederlandse bouwmarkt. Dankzij de extra as, de afwijkende voorasafstand en wielbasis is de truck geschikt voor 47 ton. De motor, transmissie en assen zijn afgestemd op de speciale vereisten van het bouwverkeer. De regeling van de aandrijfcomponenten, het hoge motorkoppel en de snelle schakeltijden van de Mercedes Powershift 3 zorgen dat er veel kracht beschikbaar is tegen een minimaal verbruik. De Servotwin-besturing zorgt bovendien voor bijzonder soepel stuurgedrag, zowel langzaam rijdend als zwaarbeladen en op moeilijk begaanbaar terrein.

Familiebedrijf uit Den Haag

Graaf Transport is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. De derde en vierde generatie, die bestaan uit Rob van der Graaf en Robert van der Graaf, runnen het transportbedrijf dat gespecialiseerd is in transport van materialen voor de (wegen-) bouw.

Het bedrijf beschikt over een modern wagenpark met uitsluitend Euro 5- en Euro 6-vrachtwagens waaronder vijf van Mercedes-Benz. Daarmee onderstreept het de ambitie om te voldoen aan de strengste milieunormen en te blijven investeren in vernieuwend materieel.

Reageer op dit artikel