artikel

Voorzetramen voor goede isolatie

bouwbreed 1795

Voorzetramen verbeteren het klimaat in uw woning door de kou in de winter te weren en de warmte langer buiten te houden in de zomer. Belned voorzetramen hebben bovendien een geluidswerende werking. Ideaal als u geen last meer wilt hebben van het geluid van de stad, de snelweg of de trein.

Voorzetramen voor goede isolatie

Ontwikkelingen voorzetramen

Belned maakt het makkelijker om verticale schuifvoorzetramen te reinigen. We ontwikkelen al jaren Duraview schuiframen in zowel een horizontale als verticale uitvoering. Bij de horizontale versie (Duraview 5000) kunnen de schuivende delen uit het raam genomen worden, zodat ze schoongemaakt kunnen worden. Bij de verticale uitvoering (Duraview 6000) is dat niet mogelijk en is het schoonmaken lastiger. Daarom introduceerden we in 2018 het Duraview 7000 verticale schuifraam. Hierbij kunnen de schuivende delen, door een uitgekiend kantelsysteem, zo gedraaid worden dat deze van binnenuit kunnen worden schoongemaakt. Een verdraaid handige oplossing.

Aluminium profielen

Belned voorzetramen worden gemaakt van aluminium profielen. Een goedkope oplossing om achteraf (extra) te isoleren. Om een en ander esthetisch te verbeteren, is het nu mogelijk om houten voorzetramen te laten maken die door de eindgebruiker in de gewenste kleur kunnen worden geschilderd. Naast de bekende Ventiview voorzetramen, waarbij de mogelijkheid bestaat deze open te zetten zonder dat ze dicht kunnen waaien, brengt Belned binnenkort het zogenaamde ‘Lift-Out’ voorzetraam op de markt. Hierbij wordt het voorzetraam, door middel van speciaal profiel, in de dag van het kozijn geplaatst. Optisch verandert er dan weinig aan de bestaande situatie.

Belned verwacht in 2019 brandvertragende voorzetramen op de markt te brengen.

Belned voorzetramen

  • De isolatiewaarde van bestaande (enkele) beglazing neemt met 50 – 80% toe, wat direct merkbaar is aan het comfort. Daarnaast werkt een voorzetraam ook geluidsisolerend.
  • Belned heeft een ruime keuze in glasdiktes, die in onze ramen kunnen worden toegepast. Naast 4, 6, 8 en 10 mm leveren wij ook 3-3-2, 4-4-2, 5-5-2 en 6-6-2.
  • Enkele glasdiktes (3-3-2 en 4-4-2) kunnen met een akoestische folie geleverd worden. Hierdoor kan een nog hogere geluidsisolerende werking verkregen worden.
  • Belned blijft innoveren. Voorzetramen blijven in ontwikkeling, waardoor er steeds meer en betere toepassingsmogelijkheden zijn.

Meer informatie

Over deze voorzetramen vindt u meer informatie op NBD-online.

Reageer op dit artikel