artikel

Volledig gamma dakramen en lichtstraten op maat

bouwbreed 680

Volledig gamma dakramen en lichtstraten op maat

Daglicht en een prettig binnenklimaat zijn belangrijk. Kingspan|Brakel Atmos heeft een grote diversiteit aan glasdaken en (brand)ventilatieramen waarmee aan elke vraag voldaan kan worden. Van roedesysteem tot structureel, puntgehouden en hoogrendement.

Naast uitzetramen waarbij de bediening in het zicht is, zoals de Brakel® Ventria ontwikkelde Kingspan|Brakel Atmos ook een architectonisch structureel uitzetraam met verborgen bediening, de Brakel® Lumera. Specifiek voor gevels engineerde het bedrijf daarnaast een stijlvol ventilatieraam, eveneens met verborgen bediening, de Brakel® Inova.

Rook- en warmteafvoer en ventilatie

De uitzetramen zijn geschikt voor zowel natuurlijke dagelijkse ventilatie als rook- en warmteafvoer en kunnen probleemloos worden geïntegreerd in allerlei typen glasconstructies.

Typen glasdaken

Structurele glasconstructies

De structurele glasconstructies zijn uitermate geschikt voor flauw hellende glasdaken. Doordat de tussennaden van het glas zowel horizontaal als verticaal worden gekit kan er geen waterophoping plaatsvinden. De glasconstructies laten grote ruitafmetingen toe en hebben een uitstekende lucht- en waterdichtheid.

Hoogrendement roedesystemen

Kingspan|Brakel Atmos ontwikkelde de HR hoogrendement glasroedensystemen speciaal voor situaties waarin energiebesparing en duurzaamheid essentieel zijn. De HR-systemen zijn opgebouwd uit recyclebaar aluminium en behalen – afhankelijk van type en afmeting – zeer lage U-waarden van 0,7 W/m²K tot 1,2 W/m²K.

Constructieve systemen gelijmd/geschroefd

Met constructieve constructies wordt ingespeeld op de vraag naar glasconstructies waarmee optimaal doorzicht en transparantie bereikt kunnen worden, zoals:

  • Puntgehouden geschroefde/gelijmde systemen
  • Gebogen glasconstructies
  • Glazen vinnen/liggers
  • Hangende beglazingssystemen

Brandwerende glasconstructies

De R&D van het bedrijf ontwikkelde een gamma brandwerende glasconstructies waarmee aan alle vragen/wensen omtrent brandwerende glasdaken/gevels van architecten en adviseurs kan worden voldaan, ongeacht gewenste (HR) coatings of zonwering.

Glazen lichtstraten

Ook op het gebied van glazen lichtstraten kan het bedrijf voorzien in alle wensen. Of het nu gaat om een thermische gescheiden lichtstraat zoals de Brakel® Arcilite die ontwikkeld is voor standaard dakvormen zoals piramiden, zadel- en lessenaardaken met een hellingshoek van 15, 30, 45 graden of een Noorderlicht. Of de Brakel® Duralite die speciaal ontwikkeld is voor toepassing in de industrie. Deze glazen lichtstraat met een hellingshoek van 15º is hét groene alternatief voor kunststof lichtstraten.

Meer informatie op NBD-online.

Reageer op dit artikel