artikel

Akoestische en brandveilige panelen

bouwbreed 1333

Zeker voor projecten met strenge eisen rond brandveiligheid is de keuze voor plafond- en wandpanelen uiterst belangrijk.. De panelen van Troldtekt zijn uitvoerig getest en beschikken over de juiste certificaten.

Akoestische en brandveilige panelen

 

De brandeigenschappen van het plafond en de wanden hebben een grote invloed op hoe een brand zich ontwikkelt. Tijdens evacuatie is het belangrijk dat de temperatuur, rookconcentratie, warmtestraling en andere factoren mensen niet verhinderen om het gebouw veilig te kunnen verlaten. Troldtekt akoestische panelen zijn gemaakt van hout en cement. Hout is in principe een organisch en brandbaar materiaal, maar elke houtvezel in een Troldtekt plaat wordt ingekapseld en beschermd door onbrandbaar cement. Troldtekt platen hebben daarom een zeer lage ontvlambaarheid, er komt bij brand weinig hitte vrij en er treedt ook weinig rookvorming op.
Troldtekt A2 panelen Naast brandklasse B, s1, d0, zijn onze akoestische panelen ook beschikbaar in brandklasse A2. Troldtekt A2 platen, gemaakt met behulp van speciaal cement, zijn niet-brandbaar en beschikken dus niet alleen over uitstekende akoestische eigenschappen, maar hebben ook een uitmuntende brandveiligheid. De panelen voldoen aan alle eisen omtrent brandveiligheid en worden geproduceerd onder AVCP systeem 1, wat betekent dat de productie continue gecontroleerd wordt om de kwaliteit te garanderen.

Europese CE-markering

In de EU is het verplicht om een CE-markering te hebben voor de producten die vallen onder een Europese geharmoniseerde norm of een Europese technische goedkeuring. Troldtekt heeft een CE-markering in overeenstemming met de Europese norm voor cementgebonden houtwol: EN 13168, producten voor thermische isolatie van  gebouwen –fabrieksmatig geproduceerde houtwolproducten. Verder valt Troldtekt onder de Europese geharmoniseerde norm voor verlaagde plafonds, EN 13964.

 

Uitvoerig getest

Troldtekt panelen zijn getest op brandveiligheid en geclassificeerd onder een aantal internationale standaarden, waaronder MK (Denemarken), Nemko (Noorwegen), Sitac (Zweden), Warringtonfire (Verenigd Koninkrijk) KOMO (Nederland). Tevens zijn met Troldtekt panelen EI30 constructies mogelijk. Onze productadviseurs kunnen u uitgebreid en vrijblijvend advies geven met betrekking tot EI30 constructies en brandveiligheid in het algemeen. Ook helpen zij met het maken van akoestische berekeningen.

Meer productdetails en achtergrondinformatie is te vinden op NBD-online

Reageer op dit artikel