artikel

Graafmachines die voldoen aan uitstooteisen

bouwbreed 377

Bobcat toont in april, op materieelvakbeurs Intermat in Parijs, een drietal nieuwe 2- tot 4-tons compacte graafmachines: de E26, E27z en E27.

Graafmachines die voldoen aan uitstooteisen

De graafmachines voldoen alle drie al aan de Stage 5 emissie-eisen. Dat zijn de Europese uitstooteisen die in 2019 van kracht worden. Door de vernieuwingen aan de motor en aan het uitlaatsysteem is ook het comfort weer wat verbeterd. Ook de bediening van alle werkfuncties is soepeler geworden.

De bedrijfsgewichten van de minigraafmachines E26, E27z en de E27 zijn respectievelijk 2560, 2700 en 2610 kg. Volgens Bobcat hebben alle drie de modellen de beste stabiliteit in hun klasse en zijn ze licht genoeg om op een eenvoudige aanhanger te worden vervoerd.

Transportgewicht

Het transportgewicht van de nieuwe E26 is bijvoorbeeld bijna 100 kg lager dan van zijn voorganger. Tegelijkertijd heeft hij een hoger hefvermogen over de zijkanten en een robuuste werkgroep met als innovatie een in de giek weggewerkte cilinder. Bovendien is de nieuwe Bobcat E26 geoptimaliseerd voor verhuur.

De E27z biedt hogere prestaties dan de huidige E26. Het is een echte Zero House Swing (ZHS) machine. Hij heeft zelfs met een extra zwaar contragewicht een hogere stabiliteit rondom en in totaliteit een lager transportgewicht.  Met de optionele lange arm en luxueuze cabine biedt de E27z volgens de bouwers een graafkracht en comfort gelijk aan dat van veel grotere graafmachines.

Het krachtige nieuwe model E27 met conventionele swing heeft een aantrekkelijke combinatie van hoge stabiliteit, goede graafprestaties en stevige uibreekkrachten. Zelfs met een zwaar contragewicht heeft de E27 een overhang van niet meer dan 280 mm, zodat hij ook in smalle ruimtes goed te gebruiken is.

Voor de uitgebreide specificaties van de drie minigraafmachines moeten we tot april wachten. Bobcat meldt verder, dat ook in de gewichtsklasse van 3 tot 4 ton een vergelijkbare transformatie gaat plaatsvinden. Het betreft de nieuwe compacte graafmachines E34 en E35z.

www.bobcat.com

Meer lezen

Meer productinformatie van CobouwVak

Bouwmachines: de trends van 2018

2017: Het jaar van het ‘orenverbod’

 

Reageer op dit artikel