ERA Contour
Normaal gesproken heeft een kleine of middelgrote ondernemer in de bouw een aansprakelijkheidsverzekering. Daarmee is er een goede dekking voor schade die aan anderen wordt toegebracht. Is dat genoeg of is het de moeite waard om ook een CAR-verzekering (Construction All Risk) af te sluiten?
Het ziekteverzuim in de bouw is vorig jaar iets opgelopen tot 4,3%, heeft het Economisch Instituut voor de Bouw bekendgemaakt. Daarmee doet de bouw het niet slecht: dat verzuimpercentage ligt op het landelijk gemiddelde. Maar elke zieke werknemer is er een te veel, want verzuim kost je als werkgever veel meer geld dan vaak gedacht wordt. Lees hieronder hoe hoog de kosten zijn en wat je kunt doen om ze terug te dringen.
Er gebeuren in Nederland steeds meer ongelukken op de werkplek en de bouwsector loopt voorop als het gaat om dodelijke ongevallen. Reden om nog eens goed te kijken naar wat je als werkgever allemaal kunt doen om de kans op een ongeluk te minimaliseren. Want het kan bij de meeste bedrijven veel beter!
Als bouwondernemer ben je vooral druk met je werk. Maar zorg dat je goed verzekerd bent! Dat kan zeker met een (groeiend) personeelsbestand veel geld schelen. Met de juiste verzekeringen voorkom je dat je door pech je bedrijf moet opdoeken. Wij zetten de belangrijkste verzekeringen voor je op een rij.
Een beetje ondernemer heeft een aansprakelijkheidsverzekering. Wat zijn de aandachtspunten voor de bouwende ondernemer en hoe zit het met de verschillende soorten verzekeringen? Zeven tips om misverstanden te voorkomen.
Arbeidsongeschiktheid komt in de bouwwereld bovengemiddeld voor. Dat is dus een risico waarmee je rekening moet houden, als werkgever en als zelfstandige. Maar verzekeringen zijn duur en lossen niet alle financiële gevolgen op. Bovendien moet je een studie volgen om te begrijpen hoe de voorwaarden in elkaar zitten. Cobouw helpt je op weg met zeven tips.
Construction allrisk, ofwel CAR: dé verzekering voor de bouwwereld. De naam doet vermoeden dat je als bouwer met een CAR-polis alle risico's hebt afgedekt. Maar dat is niet waar, hoewel je in de bouwwereld bijna niet zonder deze verzekering kan - ook niet als zzp'er. Negen dingen waar je op moet letten.
Niemand zit te wachten op conflicten. En als ze ontstaan, kan dat een hoop geld gaan kosten. Zeker als je een advocaat nodig hebt. Als bedrijf of zelfstandig ondernemer is het daarom altijd verstandig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Ondanks de soms ingewikkelde voorwaarden en uitsluitingen. Want een rechtsbijstandpolis is relatief goedkoop.
Langer doorwerken en actiever omgaan met je eigen pensioenopbouw: werknemers moeten het steeds meer zelf uitzoeken als het op hun pensioen aankomt. Hoe zit dat in de bouwwereld? Zes punten waar werkgevers en zelfstandigen in de bouw rekening mee moeten houden.
De kans op een ongeval in de bouw is meer dan drie keer zo groot als in andere bedrijfstakken. Loont het daarom voor een bouwbedrijf om een ongevallenverzekering te nemen voor werknemers? Ja, maar verwacht er niet te veel van. Het is niet zo simpel als het lijkt.
ERA Contour
Gemeente Schouwen-Duiveland
Dienst Justitiële Inrichtingen
Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers
Kwintes