Festivaltip: 5 redenen om Building Tomorrow te bezoeken

Festivaltip: 5 redenen om Building Tomorrow te bezoeken

Na een succesvolle eerste editie in 2023 is het tijd voor een gloednieuwe versie van het festival 'Building Tomorrow'. Op 4 juni is het festivalterrein van Netl wederom het decor van een dag vol inspiratie voor de hele bouw, GWW en aanverwante sectoren. Hier volgen vijf redenen om naar Building Tomorrow af te reizen.

Building Tomorrow biedt een platform aan ruim tweehonderd branchegenoten om elkaar te ontmoeten en inspirerende sessies bij te wonen over alles wat nú speelt in de branche. Denk aan uitdagingen rondom duurzaamheid en elektrificatie, veilig werken in de cloud, het aannemen van nieuw personeel en innoveren op digitaal gebied. Dit alles wordt verzorgd door experts van branche- en vakorganisaties zoals Bouwend Nederland, ABN AMRO, MKB Infra en ervaren specialisten van diverse techbedrijven.   

Er is een afwisselend programma samengesteld voor directeuren, IT managers, calculatoren en mensen met een finance-achtergrond. Bezoekers kunnen een keuze maken uit meer dan 25 masterclasses, tafelgesprekken en workshops. Een paar highlights.  

1. Innovatie aannemers 

Hugo van Haaren neemt bezoekers namens Volker Wessels mee in hoe zij de administratieve lasten bij uitvoerders hebben verminderd met behulp van digitalisering. Arnoud Kleijn, financieel directeur van Adex Groep, vertelt hoe volledig geautomatiseerde factuurverwerking organisaties efficiënter laat draaien. Daarnaast verklapt Erik Hans van de Kop, directeur van Verschoor, hoe zij als kraanverhuurder groeien met behulp van data.   

2. Vak- en branche-organisaties 

Philip van Nieuwenhuizen, voorzitter van MKB Infra, legt uit hoe MKB-bedrijven kunnen klaarstomen voor de toekomst in tijden van toenemende concurrentie, complexere projecten en het belang van duurzaamheid. Leontien van de Waal, sector specialist bij ABN Amro, vertelt hoe bedrijven de elektrificatie van materieel succesvol en verantwoord in de praktijk kunnen toepassen.  

3. Digitalisering en veilig werken 

Tijdens het evenement is er veel aandacht voor innovaties op het vlak van digitalisering. Denk aan nieuwe toepassingen door te werken vanuit de cloud, BI, CRM en het automatiseren van berichtenverkeer in de keten door partijen als VanMeijel, Peacock, eConnect en GMI. Ethical hacker Jochen de Ouden maakt bezoekers bewust van de vele risico’s wanneer bedrijven de informatiehuishouding niet goed voor elkaar hebben en deelt tips & tricks om veilig te werken.  

4. Duurzaam calculeren en recruitment

Verder zijn er tijdens het festival diverse trainingen. Zo is er speciaal voor calculatoren een training over het calculeren op basis van duurzaamheidsaspecten. Daarnaast doet recruiter Wesley Aalst uit de doeken hoe bedrijven op een slimme manier het juiste personeel kunnen vinden in tijden van een krappe arbeidsmarkt.   

5. Netwerken en fun 

Tot slot mogen bezoeker veel fun verwachten op deze dag. Er is veel gelegenheid om te netwerken, er zijn foodtrucks, een DJ zorgt voor muziek en er zijn leuke activiteiten als kleiduifschieten. Technofilosoof Rens van der Vorst sluit de dag af met vurige stand-up comedy, met maar één doel: ons na laten denken over onze relatie met technologie.  

Wie voorop wil blijven lopen, op zoek is naar nieuwe ideeën en zin heeft in een leuke en sfeervolle dag, kan zich aanmelden via de website van Building Tomorrow.

Dit artikel is gesponsord door VanMeijel.