MCS Rental Software innoveert met eScan en Resource App

MCS Rental Software innoveert met eScan en Resource App

MCS Rental Software, een leverancier van verhuurbeheeroplossingen, introduceert een baanbrekende functie die de manier waarop klanten met hun verhuurapparatuur omgaan ingrijpend zal veranderen: het scannen van QR-codes. Naast de nieuwe eScan-functionaliteit, lanceert de leverancier een nieuwe app die ervoor zorgt dat het verhuurproces nog soepeler verloopt.

Met de nieuwe eScan-functionaliteit neemt MCS Rental Service het voortouw op het gebied van innovatie in de verhuurindustrie. De nieuwe functie maakt het scannen van QR-codes mogelijk waardoor je apparatuurinformatie verkrijgt. De mobiele app is beschikbaar op zowel Android als iOS.

Toegang tot nuttige gegevens

MCS-klanten kunnen nu een unieke QR-code op elk apparaat plaatsen. Door simpelweg de code te scannen, krijgen verhuurklanten direct toegang tot een schat aan informatie, zoals gebruikershandleidingen, certificaten en andere nuttige gegevens. Dit biedt een verbeterde gebruikerservaring waarbij cruciale informatie direct binnen handbereik is.

Het draait allemaal om het verbeteren van de klantervaring en het bieden van een service met toegevoegde waarde”

Betere klantervaring én versterkend merkimago

Richard Roessler, Benelux Sales Manager bij MCS Rental Software: “Met veel enthousiasme lanceren we onze nieuwe functie om QR-codes te scannen. Het draait allemaal om het verbeteren van de klantervaring en het bieden van een service met toegevoegde waarde. Door snel en eenvoudig toegang te bieden tot essentiële productinformatie, maken we het leven van onze klanten en hun klanten gemakkelijker."

Bovendien heeft de leverancier ervoor gezorgd dat deze nieuwe functie niet alleen de eindgebruiker helpt, maar ook de merktrouw van de verhuurbedrijven bevordert. De opgeslagen informatie die toegankelijk is via de QR-code kan worden aangepast om het merk van het bedrijf toe te voegen, zodat elke interactie die een klant met de verhuurapparatuur heeft het merkimago versterkt.

Win-winscenario

"Het implementeren van QR-code technologie bij verhuurbedrijven gaat verder dan digitalisering. Het is een stap in de richting van verbeterde efficiëntie en verhoogde klanttevredenheid”, legt Roessler uit. “Voor verhuurbedrijven vereenvoudigt het de activiteiten, behoudt het de merkconsistentie en biedt het een betere service. Klanten profiteren van eenvoudige toegang tot uitgebreide informatie, waardoor ze tijd besparen en hun algehele verhuurervaring verbeteren. Het is een win-winscenario, dat bedrijfsgroei stimuleert en nieuwe klanttevredenheidsnormen stelt."

'Resource App'

Naast de nieuwe eScan-functionaliteit, lanceert de leverancier de MCS Resource App. Deze ontwikkeling geeft monteurs en chauffeurs die onderweg zijn de mogelijkheid hun taken allemaal via een mobiele app uit te voeren waarbij de voortgang automatisch synchroniseert en de planners op kantoor direct op de hoogte blijven. De app is vernieuwd waardoor MCS-gebruikers beter kunnen bijhouden waar de mensen zijn en hoe het zit met de werkvoortgang.

Verhuurplanners weten nu niet alleen wanneer een opdracht is gestart, maar kunnen ook elke vervolgstap van de opdracht bijhouden, inclusief wanneer hun middelen actief aan het rijden zijn of wanneer ze op locatie zijn aangekomen.

Doordat je meer inzicht hebt in de status van taken kun je beter ad hoc plannen”

Ad hoc plannen

“De nieuwe Resource App heeft verschillende pluspunten. Zo is ook de app beschikbaar op iOS- en Android-toestellen. Vooral de extra zichtbaarheid van resources onderweg is een voordeel. Doordat je meer inzicht hebt in de status van taken kun je beter ad hoc plannen”, vertelt Roessler.

De app bevat nog meer functies om het verhuurproces soepeler te laten verlopen, zoals aangepaste checklijsten en de mogelijkheid om sms-berichten naar klanten te sturen om hen te laten weten wanneer er een chauffeur of monteur onderweg is.

Nauwkeurige updates

De Sales Manager licht dit verder toe: “De feedback van onze gebruikers is dat het een positief effect heeft op de dienstverlening aan hun klanten, omdat ze nu automatisch duidelijke en nauwkeurige updates geven over de geplande wekstatus van hun medewerkers.”

Dit artikel is gesponsord door MCS Rental Software.