Beheer van huurvloot eenvoudig en overzichtelijk

Beheer van huurvloot eenvoudig en overzichtelijk

Bullswap, de grootste marktplaats binnen de Benelux voor machines voor de bouw en andere sectoren, is klaar om Nederland te veroveren. Automatisering, centralisatie en vooral volledige ontzorging van huurders en verhuurders staan daarbij voorop. Daarmee willen ze de markt overtuigen.

Na thuisland België wil het jonge bedrijf Bullswap ook de Nederlandse huur- en verhuurmarkt gaan veroveren met hun specifieke aanpak. Die aanpak kenmerkt zich met name door het ontzorgen van zowel huurders als verhuurders. Nu is dat niet nieuw in de branche, maar de wijze waarop is op z’n minst innovatief te noemen. Bullswap is namelijk een online marktplaats die verhuurders en huurders van vooral bouwmachines en -materieel aan elkaar koppelt.

Met onze marktplaats bieden wij ook kleinere specialistische verhuurbedrijven een platform”

Verschillende leveranciers

In korte tijd is het bedrijf erin geslaagd om naar een interessant en relevant verhuurplatform te evolueren door met name lokaal vraag en aanbod samen te brengen. En dat niet alleen. Via het platform is het ook mogelijk om materieel van verschillende leveranciers en gebruikers op één project of werk eenvoudig en overzichtelijk te beheren; van mobiel toilet tot aggregaat en van hoogwerker tot directiekeet. Eén platform, één aanspreekpunt en een totaaloverzicht voor elke betrokkene in één oogopslag; dat is de kracht van het concept. En dankzij het uitgebreide en nog altijd groeiende Nederlandse netwerk is het bedrijf nu klaar om bij ons door te breken.

Voor groot en klein

“Met onze marktplaats bieden wij juist ook kleinere specialistische verhuurbedrijven een platform om machines plaatsen bij kleinere én grotere bedrijven”, zegt Laurens Opitek. Hij is één van de drie oprichters van Bullswap. “Een specialist in de verhuur van hoogwerkers bijvoorbeeld, wordt dankzij ons complete aanbod net zo aantrekkelijk voor een huurder als een grote nationale verhuurder met allerlei materieel. Bij ons verhuren bedrijven met slechts vijf machines net zo makkelijk aan mkb-bedrijven als aan bedrijven met een huurvolume van € 500.000 of meer. Voor die huurders is dat puur gemak omdat wij ze een totaaloverzicht van alle machines bieden. En dat zonder enkel risico want wij zorgen voor de verzekering, de factuur en de financiële afwikkeling.”

Bullswap

Samenwerking met grote partijen

Een ander voorbeeld dat Opitek aanhaalt is de samenwerking met grote partijen zoals EnergyVision, MR Group en beveiligingsbedrijf Big Brother. “MR Group Benelux huren voor meerdere projecten per week heftrucks, hoogwerkers en verreikers bij ons in heel de Benelux. Daarvoor hoeft zij slechts één aanvraag te doen om de gehele verhuurmarkt te bereiken. Zo wordt het bedrijf volledig ontzorgd via Bullswap. Ook als een huurcontract met een specifieke partij af dreigt te lopen. Dan krijgt de huurder tijdig een bericht per e-mail en/of WhatsApp en kan zij eenvoudig verlengen. Daarmee bespaart men tijd en kosten. Hoe meer machines en materieel je via ons inhuurt, hoe groter de voordelen kunnen zijn.”

Antidiefstal en keurinstanties

Doordat de opvolging van (ver)huurcontracten volledig online plaatsvindt, kan het bedrijf ook extra diensten aanbieden. Een voorbeeld daarvan is de koppeling met antidiefstal of track & trace systemen en keuringsmaatschappijen. “Wij noemen dat de Bullswap integration hub, die wel wat lijkt op de manier waarop je als klant van taxibemiddelaar Uber ziet waar jouw opgeroepen taxichauffeur precies is”, zegt Opitek. “Via het klantspecifieke online dashboard zie je als verhuurder waar jouw materieel zich bevindt. En of het keuringsrapport nog geldig is. Zo hebben onze klanten alles in één oogopslag bij de hand en hoeven ze niet te bellen, te e-mailen of een appje te versturen.”

Volgens Opitek is deze wijze van materieel beheer een goede manier om eenvoudig overzicht te houden en om zowel materieel als bijbehorende processen te managen.

Grand Prix in Zandvoort

Dat Bullswap (bijna) altijd een oplossing biedt, illustreert het bedrijf graag aan de hand van de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort van afgelopen jaar. “Via hun bestaande partner en op de markt vonden ze geen oplossing en dat noopte de organisatie ertoe om een week voor de start van de Grand Prix een huurvraag voor acht ruw terrein heftrucks uit te zetten op ons platform”, vertelt Laurens Opitek. “Binnen een half uur konden wij alle acht heftrucks toezeggen via ons netwerk van verhuurders. Dankzij een dergelijke service weten we ook nieuwe huurders aan ons te binden."

Dit artikel is gesponsord door Bullswap.