Zo kun je bouwmaterieel tot wel een jaar langer gebruiken

Zo kun je bouwmaterieel tot wel een jaar langer gebruiken

Wil je voertuigen en machines economisch beter inzetten en ze over een langere periode afschrijven? Als je ze goed onderhoudt en er keurig mee omgaat, is de technische levensduur vaak geen probleem. Klinkt makkelijk, maar is het praktisch en waarom is dit belangrijk? Tijd om eens kritisch te kijken naar de wijze waarop er met de bedrijfsmiddelen wordt omgegaan en hoe hierin meer inzicht te krijgen.

Kritisch kijken naar het machinepark roept vragen op. Welke werkwijze drukt de kosten, optimaliseert dagelijkse taken en laat het toe om concurrerend te ondernemen? Antwoorden hierop zijn veelal logisch maar vinden vaak niet de weg naar de dagelijkse praktijk.

Data heeft waarde, maak dat inzichtelijk

Meten is weten, dat heeft iedere vakman al regelmatig gehoord. De tijd dat technologie beperkt en kostbaar was ligt achter ons. Telematica om gegevens te verzamelen is vaak standaard voorzien in machines en voertuigen. Er worden dus al heel vaak gegevens verzameld, of je ervoor kiest of niet. De meeste gegevens zijn niet altijd vrij beschikbaar voor ondernemers. Dat komt omdat deze data waarde heeft en uw leverancier weet dat.

Verbindende factor nodig

Richard Aertssen van ABAX: 'Onze diensten functioneren hierin als verbindende factor. Gegevens verzamelen, inzichtelijk maken en van toegevoegde waarde laten zijn, is de kern van de ABAX-oplossingen. Het ontsluiten van gegevens en bruikbaar maken voor de dagelijkse praktijk is een vak apart. Ons bedrijf creëert een meerwaarde. Zo word je in staat gesteld beslissingen te nemen op basis van feiten die de bedrijfsvoering vooruit helpen.'

Bedrijfsmiddelen inzichtelijk met één software-oplossing

Met 'Smart Connect' van ABAX breng je bestaande en nieuwe bedrijfsmiddelen samen in één platform en behaal je voordeel in de dagelijkse operaties.  Je zet je data om in waardevolle managementinformatie.

Aertssen: 'Extra hardware inbouwen is niet altijd noodzakelijk meer. Heel wat machines zijn af-fabriek voorzien van telematica die naadloos kan geactiveerd worden. Is er nog geen hardware aanwezig? Dan is deze eenvoudig toe te voegen. ABAX heeft daarvoor diverse handige, robuuste en waterdichte hardware-oplossingen.

Toekomst vraagt om een nieuwe assetmanagement-strategie

Wat volgt is 'Simply Connected'. Dat is de visie dat alles te verbinden is en gegevens beschikbaar worden gemaakt tot waardevolle informatie. 'Dit is geen verre toekomstmuziek, er liggen al diverse services klaar. Gebruik de synergie van data om diverse processen te automatiseren', legt Richard Aertssen uit.

'Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen die premies baseren op uw specifieke gegevens en werkelijke risico’s in plaats van algemene statistieken. Of het koppelen aan gereedschapbeheer, waarbij keuren, onderhouden, plannen, traceren, magazijn- en voorraadbeheer, in één platform beschikbaar is.'

Besparen is keuzes maken die toekomst hebben

'Als automatiseren van voertuigen en machines niet de kerntaak van uw onderneming is, dan is de keuze voor een partner die dat wel doet belangrijk. Een duidelijke visie zoals die van ABAX zorgt ervoor dat er continu gewerkt wordt aan nieuwe oplossingen die voordelen opleveren en iedereen de ruimte geeft om te groeien.'

Dit artikel is gesponsord door ABAX.