Senior Professionals in de bouw: het gaat om de combi

Senior Professionals in de bouw: het gaat om de combi

We bevinden ons in het kantoor van Giesbers Rotterdam, voor een goed gesprek over 43 jaar bouwen. Rob van der Pol, werkvoorbereider bij Giesbers én gepensioneerde-in-spe, vertelt over zijn levenslange carrière in de bouw. Hij is de eerste Senior Professional in (vaste) dienst van Centerpoint, die binnenkort met pensioen gaat.

Rob herinnert zijn eerste werkdag nog als de dag van gisteren. “Oeps, zit ik hier wel op de goede plek. Dat was mijn eerste gedachte toen ik, zonder pardon, aan de tekentafel werd gezet. We praten over eind jaren zeventig. AutoCAD moest toen nog worden uitgevonden. Ik heb bij dat architectenbureau letterlijk leren schrijven tussen de lijntjes,” zegt Rob met een lach op zijn gezicht.

Horizon verbreden

Na acht jaar tekenwerk ging Rob aan de slag bij een aannemersbedrijf. “Ik wilde mijn horizon verbreden en ben zo in de werkvoorbereiding gerold. Ik heb daar min of meer zelf het wiel uitgevonden. Tja, begeleiding was er niet. Op die manier leerde ik wel stapsgewijs 'het vak'. Later kruisten goede mentors mijn pad, waardoor ik flinke stappen voorwaarts kon maken,” vertelt Rob.

Rob is één van de Senior Professionals die dagelijks bij of via Centerpoint aan de slag is. Hij heeft in de afgelopen jaren meer dan bewezen dat zijn kennis en ervaring van grote toegevoegde waarde is. En dat geldt voor alle Senior Professionals van Centerpoint. Toch slagen zij er niet altijd in om op eigen kracht een nieuwe uitdaging te vinden. Rob kan daar uit eigen ervaring over meepraten.

Senior Professionals in de bouw: het gaat om de combi

Centerpoint: in voor- en tegenspoed

“In 2011 moest ik het veld ruimen vanwege de bouwcrisis. In het begin wist ik mij geen raad. Ik voelde mij zelfs bezwaard om op vakantie te gaan. Het merkwaardige is dat ik nota bene in mijn vakantie werd gebeld door Centerpoint met de boodschap: we hebben een potentiële baan voor je. Een pak van mijn hart. Ik had eindelijk weer zicht op werk na anderhalf jaar vruchteloos solliciteren.”

“Kortom, Centerpoint heeft ervoor gezorgd dat ik weer aan de slag kon. Een betere naam kan het bureau trouwens niet krijgen. Het geeft precies weer waar het voor staat. Met het symbolische “puntje” bieden zij mensen houvast en leggen zij de basis voor een opstap naar een nieuwe carrière. In voor- en tegenspoed,” zegt Rob met vonkjes in zijn ogen.

“Sindsdien bouw ik weer mee aan de mooiste bouwwerken. De transformatie van de Rooms Katholieke kerk in Hillegersberg is daar een goed voorbeeld van. Eerst voelde het alsof ik tegen een “heilig huisje” aan schopte: in een kerk hoor je erediensten te houden en geen woningen te bouwen. Gaandeweg kwam de ommekeer: herbestemming met als doel beschermde gebouwen te behouden, daar kon ik uiteindelijk goed mee leven.”

Hulp vragen is geen manco, maar een kracht

Rob heeft veel mensen in de bouw begeleid, jong en oud. “Het overbrengen van kennis aan bijvoorbeeld startende werkvoorbereiders, is heel dankbaar werk. Je ziet ze groeien in hun werk,” zegt Rob enthousiast. “Ik zeg steevast: kom je er niet uit, VRAAG het dan. Het is juist een teken van kracht dat je een ander durft te vragen om te helpen wanneer iets niet lukt.”

“Daarom is het zo jammer dat het bedrijfsleven een werknemer van 55 jaar of ouder al snel als te oud betitelt,” zegt Randy van Vliet, consultant bij Centerpoint. “Althans, dat is mijn ervaring. Feit is dat we steeds langer moeten doorwerken: tot 67, 68 en misschien straks wel tot 70 of zelfs ouder. Een 55-plusser heeft dan nog minstens 12 jaar de kans om zijn kennis in te zetten voor de bouw. Maar dan moet hij die kans wel krijgen.”

Investeren in Senior Professionals

“Dat is precies de reden dat Centerpoint investeert in Senior Professionals. We gaan dan wel voor maatwerk. Per slot van rekening moeten onze opdrachtgevers wel bereid zijn om mee te denken. En, hoe gek dat misschien ook klinkt: men moet er wel klaar voor zijn om die toegevoegde waarde er maximaal uit te willen halen,” aldus Randy.

Het gaat om de combi

Tot besluit halen we verhaal bij Rob’s laatste opdrachtgever. We vragen Ewout Van Oordt, Adjunct-directeur bij Giesbers Rotterdam hoe hij aankijkt tegen diversiteit. “Het gaat bij ons om de combi. Rob is daar een mooi voorbeeld van. Hij helpt, blijft rustig én straalt senioriteit uit. Juist daarom hebben we ook 60-plussers in dienst.”

En dan is het zover: Rob gaat met pensioen. Centerpoint wenst Rob en zijn vrouw Hilma veel geluk de komende periode. Geniet ervan!

Dit artikel is gesponsord door Centerpoint.