Reinaerdt produceert hoogwaardige deuroplossingen voor de gebouwen van morgen

Reinaerdt, de deurenfabriek uit Haaksbergen, biedt haar producten aan op zowel de Nederlandse als Duitse markt en heeft naast een ruim dealernetwerk ook te maken met onder andere de timmerindustrie en de aannemerij. Het bedienen van deze klantgroepen vraagt een maximale flexibiliteit van de organisatie. Met een sterke focus op vakmanschap innoveert Reinaerdt op materiaal, product en proces.
Delen:
Het veranderende productieproces vraagt dus ook om machines die ongevoelig zijn voor omstellingen.

Deuren spelen volgens Reinaerdt een belangrijke rol in veiligheid, het comfort en de duurzaamheid van gebouwen waarin we wonen en werken. “Een klant vraagt niet alleen naar het dichten van een gat in de muur, maar om kwalitatief hoogwaardige deuroplossingen om veiligheid en comfort te borgen. En dat in de door opdrachtgever of architect gewenste uitstraling, zegt business developer Frank Verdaasdonk”.

Innovatie op product en materiaalniveau

De gebouwen van morgen stellen hoge eisen op het gebied van veiligheid (brand, rook inbraak, vluchten) en comfort (geluid). Steeds vaker is sprake van een combinatie van eisen. Alle prestaties zijn als elementen getest en gecertificeerd. Deze elementen zijn ook achteraf te plaatsen en demontabel voor hergebruik. Helemaal passend bij de trend van modulair bouwen en weer een stap richting een circulaire toekomst, zegt Verdaasdonk. Ook op het gebied van materiaalgebruik staat Reinaerdt bekend om innovatie: als alternatief voor gecertificeerd tropisch hardhout produceert Reinaerdt veel utiliteitsdeuren met een raamwerk van bamboe. Deze grassoort met een fraaie uitstraling is kwalitatief net zo goed als tropisch hardhout én het heeft alle mogelijke brand- en duurtesten doorstaan. Een groot voordeel van snelgroeiende bamboe is dat het al na 5 jaar geoogst kan worden en veel CO2 opslaat. Massieve bamboebalken zijn zelfs CO2-neutraal over de gehele productlevenscyclus.

Reinaerdt als flexibele organisatie

Reinaerdt innoveert op productniveau en materiaalgebruik, bovendien maakt het gebruik van Quick Response Manufactoring (QRM), zegt Frank Verdaasdonk. QRM leidt tot kortere doorlooptijden en meer rendement. ”Wij hebben onze productieprocessen zodanig ingericht dat er ingespeeld kan worden op de grote variatie in orders zonder dat dit gevolgen heeft voor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Net als bij Lean stellen wij de klantvraag centraal.’’

Lees ook: verregaande industrialisering maakt Reinaerdt wendbaarder

Door te investeren in een geautomatiseerd machinepark en goed geschoold personeel kan Reinaerdt Deuren uit Haaksbergen snel anticiperen op veranderende vragen in de markt.

Lees hier het hele artikel

Processen van morgen

Met een gloednieuw machinepark dat binnenkort volledig operationeel is, speelt Reinaerdt in op de veranderende vraag vanuit de markt, zegt Nick Kamers, werkzaam als operations manager bij Reinaerdt. De klantvraag is flexibeler geworden. Het computergestuurde machinepark van Reinaerdt is in staat om, zonder ombouwen, alle variaties door elkaar te fabriceren. ,,Het maakt niet uit of een deur breed, kort, smal of lang moet zijn, wel of geen gemonteerde accessoires heeft: ze kunnen door elkaar heen worden gemaakt.’’ Dat veranderende productieproces vraagt dus ook om machines die ongevoelig zijn voor omstellingen. Kamers: ,,Reinaerdt heeft daarom flink geïnvesteerd in een betrouwbaar proces waarbij eventuele verstoringen geëlimineerd worden. Het gaat om geavanceerde, data gestuurde machines, maar wel met bewezen techniek. Op die manier halen wij maximaal rendement.’’

Produceren op montagevolgorde

Zo kan een ‘moeilijk’ product – bijvoorbeeld een combinatiedeur die moet voldoen aan bepaalde prestatie-eisen op het gebied van brand, geluid en inbraak – als standaard worden verwerkt. Verdaasdonk: ,,Reinaerdt is in staat om op montagevolgorde te produceren. We maken dus niet honderd toiletdeuren die vervolgens over alle verdiepingen van een nieuw gebouw verspreid moeten worden. Nee, we maken deuren per verdieping: een paar toiletdeuren, een meterkastdeur, een toegangsdeur. Onze machines kunnen dat aan.’’

De inrichting van onze productieprocessen vraagt een verschuiving van werkzaamheden en dat heeft impact op de medewerkers. Voor de nieuwe manier van werken is scholing belangrijk. “Wij leiden onze medewerkers verder op om samen met Reinaerdt te groeien”.

Bouwproces

Reinaerdt beschouwt zichzelf niet alleen als een deurenleverancier, maar als onderdeel van de bouwketen. Het bedrijf is inzetbaar in het hele proces, van ontwerp tot en met montage, van deur tot kozijn. Om een foutloos en beheersbaar bouwproces te garanderen is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium simpele en complexe vraagstukken te beoordelen en uit te werken. Tegenstrijdigheden en onvolledigheden in wensen en eisen kunnen hierdoor worden uitgesloten. Reinaerdt is klaar voor de Wet Kwaliteitsborging. Onze producten zijn direct toepasbaar, compleet en voldoen aan alle gevraagde specificaties.

Kortom: Reinaerdt is totaalleverancier. Samen met ketenpartners maakt Reinaerdt de stap naar een circulaire toekomst, om de volgende generatie een toekomstbestendige woon-, werk- en leefomgeving te geven.

Spraakmakende projecten met deuren van Reinaerdt:

Amare (Den Haag): 1100 deuren

Aan het Spuiplein, in het centrum van Den Haag, ligt Amare, het nieuwe culturele knooppunt van de stad. Met een oppervlakte van 47.000 vierkante biedt het gebouw een onderkomen aan onder meer het Nederlandse Dans Theater, het Residentie Orkest en het voormalige Zuiderstrandtheater. Het complex – mét stadskantine voor bezoekers en voorbijgangers – telt vier zalen met plek voor in totaal 3600 bezoekers. Voor dit project heeft Reinaerdt ruim 1100 deuren geproduceerd en gemonteerd, waaronder 90 minuten brandwerende deurstellen en 130 speciaal ontwikkelde deuren met een dikte van 71 millimeter en een geluidwerendheid van liefst 48 dB.

AFAS Experience Center (Leusden): 800 deuren

Het AFAS Experience Center is het nieuwe kantoor van AFAS Software aan de Inspiratielaan in Leusden. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die met elkaar verbonden zijn, zoals kantoor, evenementlocatie, sportcomplex en restaurant. Voor dit grote project heeft Reinaerdt ruim 800 deuren geleverd en gemonteerd. Alle deuren zijn voorzien van bamboe randhout, het duurzame alternatief voor tropisch hardhout. Naast de standaard HPL deuren leverde Reinaerdt een flink aantal 30 en 60 minuten brandwerende deuren, in combinatie met geluidwerende gestelde eisen. Bij dit project heeft Reinaerdt nauw én prettig samengewerkt met Dura Vermeer.

Grandaire (Berlijn)

Bij de beroemde Alexanderplatz in de Duitse hoofdstad staat een grote, luxe woontoren: Grandaire Berlijn. Deze eyecatcher bestaat uit 165 woningen en luxe penthouses, winkels op de begane grond, sport- en fitnessfaciliteiten en een dakterras. Reinaerdt heeft samen met de dochteronderneming in Saterland verschillende producten geleverd en gemonteerd, zoals schuifelementen in bijzondere hoogtes, brede montagekozijnen en vochtwerende elementen voor de badkamers. De woningtoegangsdeuren – voorzien van hoofwaardig eikenfineer en geïntegreerde deurdranger – zijn 30 minuten brandwerend, rookwerend, inbraakwerend en geluidwerend.

Kant-en-klare binnenwanden en deuren voor MorgenWonen

Als onderdeel van VolkerWessels produceert Reinaerdt alle kant-en-klare binnenwanden en deuren voor MorgenWonen, een concept van VolkerWessels. MorgenWonen wordt gezien als de grensverleggende bouwstandaard en staat voor duurzaam, onderhoudsarm, betaalbaar en zonder energiekosten. Alle essentiële elementen worden in de fabriek geproduceerd als plug-and-play bouwstenen. In de fabriek produceert VolkerWessels elke dag per productielijn de onderdelen van een woning: van vloer, muren en het dak tot gemetselde gevels. De elementen worden in één dag in elkaar geklikt en staat het casco. Daarna vindt de afwerking plaats, inclusief het plaatsen van binnenwanden en deuren van Reinaerdt. Twee weken na de start van de bouw is de woning bewoonbaar. Industriële productie voorkomt faalkosten, is energie-efficiënt en leidt tot een hogere kwaliteit.

Dit artikel is gesponsored door Reinaerdt.