De Battery Power Supply van Boele Fire Protection maakt zware infrastructuur overbodig

De Battery Power Supply van Boele Fire Protection maakt zware infrastructuur overbodig

Met de klimaatdoelstellingen in het vooruitzicht, de intensivering op het elektriciteitsnetwerk en de vraag naar steeds minder diesel aangedreven sprinklerpompsets, is het noodzakelijk om over te stappen naar emissieloze concepten. Om aan deze vraag te voldoen, introduceert Boele Fire Protection de Battery Power Supply (BPS). De BPS is een duurzame brandveiligheidsoplossing, bestaande uit een accupakket, die voldoet aan de energievraag van een elektrisch gedreven sprinklerpompset en bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot.

De Battery Power Supply (BPS) is een accupakket met batterijen en een omvormer die een elektrische sprinkler- of watermistpompset voeden, om zo grip te krijgen op een beginnende brand. De omvormer zet de gelijkspanning in de accu om naar bruikbare wisselspanning. Zo is er voldoende energie beschikbaar om periodieke testen aan de installatie(s) uit te voeren en calamiteiten, zoals een brand te bestrijden. De BPS is een volledig certificeerbaar product, waarmee het portfolio aan duurzame brandveiligheidsproducten van Boele Fire Protection nog verder wordt uitgebreid. In samenwerking met de inspectie-instelling wordt er per project nadrukkelijk ingegaan op de specifieke situatie. Het certificaat zal dan ook per project specifiek bekeken en afgestemd worden op wet en regelgeving conform (NFPA 20 A.9.1.7).

De voordelen van de BPS

Met de BPS wordt de stroomopname vanuit het net beperkt tot de benodigde capaciteit voor het opladen van accu’s en het voeden van de pompset. De volledige benodigde energie voor een test of calamiteit wordt opgeslagen in een kast, wat de stroomaansluiting substantieel lichter maakt en dikke voedingskabels en trafo’s voor sprinklerpompsets overbodig. Investeringen in een zware infrastructuur voor een elektrisch aangedreven pompset zijn hierdoor onnodig. Bovendien wordt een dieselgedreven sprinklerpomp vanwege de brandbeveiliging bij stroomuitval toegepast. Het alternatief is een elektropompset met een noodstroomaggregaat (NSA), bestaande uit een dieselmotor. Door de inzet van de BPS is er tevens beschikking tot een onafhankelijke energievoorraad, waardoor er ook bij stroomuitval brandbeveiliging is, zonder dat een dieselmotor noodzakelijk is. Ook de accu’s zijn hierdoor met groene energie te laden.

Onderhoud en instandhouding

De BPS wordt, in samenwerking met de pompset, tweewekelijks getest. Tijdens deze testen wordt de performance van de accu’s geregistreerd, zodat een trendmeting mogelijk is. Naast periodieke testen, wordt de BPS ook jaarlijks onderhouden, in dezelfde cyclus als van de pompset. Naast onderhoud en inspecties wordt er ook rekening gehouden met de levensduur van de accu’s en worden deze om de 8-10 jaar vervangen.

Over Boele Fire Protection

Boele Fire Protection levert, onderhoud en vervangt sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. Met het brandveiligheidsportfolio is Boele Fire Protection in staat om een (tijdelijke) watervoorziening in eigen beheer te bouwen. Vragen? Bekijk www.bfp.nl of neem contact op via info@bfp.nl of 0318-646705.

Dit artikel is gesponsord door Boele Fire Protetction.

Om de Omgevingswet écht goed te begrijpen heb je Bouwwetten nodig

Als het om wet- en regelgeving gaat, kun je niet zeker genoeg zijn. Met inzichtelijke artikelen, stappenplannen en checklists laat Bouwwetten zien wat de gevolgen van wet- en regelgeving zijn voor de praktijk. In een tumultueuze periode met de introductie van de nieuwe Omgevingswet, is Bouwwetten een betrouwbare partner waar je antwoord op je vragen krijgt.
Om de Omgevingswet écht goed te begrijpen heb je Bouwwetten nodig