Ted van 't Hek. Foto: Guido Benschop

Van 't Hek: 'We voelen ons het prettigst in de rol van onderaannemer'

Van 't Hek investeert en breidt zijn palet uit. De omzet kreeg in 2023 wel een knauw, maar over 2025 is Ted van 't Hek ronduit positief. Emissieloos bouwen wordt meer ingebed en het Caribisch gebied lonkt. "Dat zijn mooie markten waarin we ons kunnen onderscheiden."

Een nieuw metrodek wordt met behulp van gele vijzels ingeschoven boven de Minervapassage, de voetgangerstunnel onder station Amsterdam Zuid. Foto: ANP / Ramon van Flymen

Met krappe bouwlogistiek en veel bekijks verloopt schuifoperatie Zuidasdok op rolletjes

Een enorme betonconstructie schoof eerder deze week boven het hoofd van onwetende reizigers op zijn plek op Station Zuid. Het tetris-spel met dakdelen is voor de bouwers inmiddels een geoliede machine.

Beeld: Kalynda Haaf

Vlog Infratech dag 4 | 'Bagger is het bouwmateriaal van de toekomst'

De Infratech zit er op. Het was een feestje van innovatie en ondernemerschap. Maar wat nu? Is er leven na de Infratech? Gaat het roer inderdaad om richting duurzaam en modulair? Cobouw-journalist Thomas van Belzen maakt in deze laatste aflevering van The Fixers op Infratech een laatste rondje langs de velden. "De toekomst? Bouw met bagger."

Beeld: Kalynda Haaf

Vlog Infratech dag 3 | 'Van Mandelabrug tot Legosluis'

Honderden, zo niet duizenden zwaar verouderde bruggen, viaducten, duikers, damwanden en kademuren zijn aan vervanging toe de komende jaren. Hoe groot is de opgave precies, en is de infrasector in staat om de problemen aan te pakken? Cobouw-journalist Thomas van Belzen gaat op de Infratech op zoek naar oplossingen en antwoorden. "De Mandelabrug is het topje van de ijsberg."

Minister Mark Harbers op de InfraTech. Beeld: Kalynda Haaf

Vlog Infratech dag 2 | 'Innoveren is juist nu van levensbelang'

Infrabouwers moeten de komende jaren aan de bak met enkele grote opgaven. Klimaatverandering en de vervanging van honderden bruggen, viaducten en andere kunstwerken vragen om innovatieve oplossingen. Maar hoe innoveer je terwijl het 'stormt' buiten? Cobouwjournalist Thomas van Belzen gaat op InfraTech op zoek naar antwoorden.

Foto: Guido Benschop

InfraTech weer een fysieke beurs: 'Mensen willen elkaar blijven ontmoeten'

De vorige editie van InfraTech in 2021 moest noodgedwongen in sterk ingekrompen vorm digitaal plaatsvinden vanwege corona. Nu alle beperkingen voorbij zijn mikt de organisatie weer op een reguliere beurs met even veel bezoekers en exposanten als voor de pandemie. InfraTech 2023 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari in Rotterdam Ahoy met als thema 'Move Forward'.

Tijdwinst en minder fouten: Eurocon Infra stapt over naar Metacom Essentials

Tijdwinst en minder fouten: Eurocon Infra stapt over naar Metacom Essentials

Ondernemer Wilco van Lent maakte vier jaar geleden een vliegende start met zijn bedrijf Eurocon Infra. Vanwege de snelle groei had hij al spoedig behoefte aan een integraal softwarepakket dat alle belangrijke functies verenigt en bovendien aansluit bij de activiteiten van Eurocon Infra. Zo kwam hij uit bij Metacom Essentials van VanMeijel.

Tafelbrug Dorkwerd. Foto: Rijkswaterstaat

Groningse brug weer geramd door schip, schade gering

Een binnenvaartschip is op dinsdagavond tegen de Dorkwerderbrug in de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl in Groningen aangevaren. Het is de zoveelste keer dat een vrachtschip een brug in Groningen ramt. De vaarweg moet nog geschikt gemaakt worden voor schepen van dit formaat.

Foto: Shutterstock

Indammen benzeenuitstoot vergt grote aanpassingen van asfaltcentrales

De meerderheid van Nederlandse asfaltfabrieken gebruikt verwarmingstechnieken die een hogere uitstoot van de schadelijke stof benzeen veroorzaken bij het recyclen van oud asfalt. Dat blijkt uit onderzoek van de Vakgroep Bitumineuze Werken. Meerdere bedrijven zeggen nu hun centrales te willen verbouwen om de veelbesproken benzeenuitstoot terug te dringen.

IenW: Tien of meer asfaltcentrales overschrijden uitstootgrens benzeen

IenW: Tien of meer asfaltcentrales overschrijden uitstootgrens benzeen

Zeker tien centrales waar asfalt wordt gerecycled, stoten te veel kankerverwekkend benzeen uit. In een aantal gevallen starten gemeentes handhavingstrajecten. De branche vraagt om een tijdelijke verhoging van de grens voor benzeenuitstoot.