26 November AFAS Leusden
Almer van der Stoel (voorzitter)
Almer van der Stoel (voorzitter)Algemeen Directeur Geotechnisch ingenieursbureau CRUX
Hij is medeoprichter van High Five Solutions en Bambooder Biobased Fiber, innovatieve maakbedrijven in respectievelijk de funderingstechniek en biocomposietenmarkt. Almer is al ruim 25 jaar actief in het onderwijs, onder andere als deeltijd hoogleraar aan de Universiteit Twente en tegenwoordig bij de Hogeschool van Amsterdam.
Jaap Wiedenhoff
Jaap WiedenhoffPartner / sr. advisor ingenieursbureau ABT
Jaap Wiedenhoff leidt multidisciplinaire ontwerpteams op grote complexe projecten. Hij doet dat altijd vanuit de inhoud. Momenteel is hij onder andere betrokken bij de nieuwe Schiphol Terminal, het Paleis van Justitie in Den Haag en het Museum for Contemporary Art Amsterdam. Hij is mede verantwoordelijk voor het oprichten van Quake, het innovatie centrum van ABT’s moederbedrijf Oosterhoff. Alles begint voor Wiedenhoff altijd met de vragen: waarom en hoe? Creativiteit en innovaties zijn voor hem nauw verbonden. Sommige innovaties lossen bestaande frustraties op, andere zijn een creatieve toepassing van een bestaand idee op een nieuw gebied. Maar écht interessant wordt het als nieuwe ideeën opkomen zodra door bestaande gebruiken en aannames opnieuw tegen het licht te houden. Winnaar Cobouw Innovatie Award 2022.
Cees Mager
Cees MagerOprichter en CEO TripleSolar
Hij studeerde werktuigbouwkunde in Groningen en werkte als manager, directeur, fixer en ontwerper voor energie start-ups en scale-ups in binnen- en buitenland, zoals Victron (Indonesia) en Mastervolt. Van 1998 tot 2008 was hij eigenaar van het ontwerpbureau Lean & Mean Design. Sinds 2009 is hij directeur-eigenaar van Triple Solar dat zich bezighoudt met gasloos verwarmen. Met hun PVT-panelen voorzien ze woningen niet alleen van stroom, maar ook van warmte. Die vormt weer de bron voor de zelf ontwikkelde propaanwarmtepomp, die hybride maar ook gasloos kan worden opgesteld. In 2021 won TripleSolar de Cobouw Innovatie award met die combinatie.
Machteld Kors
Machteld KorsDirector Strategic Development Architectenbureau UNStudio
Als Director Strategic Development is zij verantwoordelijk voor de positionering, implementatie en uitvoering van de commerciële strategie en stuurt een multidisciplinair, internationaal team aan van business developers, strategen, videomakers en communicatiespecialisten. Sinds haar start bij het bureau in 1998 was ze betrokken bij grote internationale projecten als het metronetwerk in Doha, het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart maar ook de bouw van Dienst Uitvoeringonderwijs in Groningen en vele andere projecten. Kors vervulde nevenfuncties voor onder andere de Bouwagenda, het topconsortium voor de Creatieve Industrie en de Betonvereniging.
Ad Tissink (secretaris)
Ad Tissink (secretaris)Redacteur Cobouw
Ad Tissink is techniek journalist bij Cobouw. In die hoedanigheid houdt hij zich bezig met woning- en utiliteitsbouw maar ook met infrastructuur en GWW. Het snijvlak architectuur – techniek heeft zijn bijzondere interesse. Ad is het technisch geweten van de redactie. Hij is in zijn element als hij door een tunnelboormachine kruipt, in een windturbine klimt of een gerobotiseerde woningfabriek bezoekt. Van zijn hand verschenen drie boeken, waaronder 'Land uit zee' over de Tweede Maasvlakte en 'De fundamenten van de stad', over bouwen op de drassige bodem van Amsterdam.
Heb je vragen?
Neem contact op met Ad Tissink via adtissink@vmnmedia.nl.

Meer weten of partner worden?

Wil je partner worden van de Cobouw Awards? Neem contact op met Marcel Nibbeling. Je vindt zijn contactinformatie hieronder. Voor overige organisatorische vragen kun je contact opnemen met Ageeth Luisman.

Marcel Nibbeling
Telefoon: 06 - 55 87 13 76
marcelnibbeling@vmnmedia.nl

Ageeth Luisman
Telefoon: 06 - 53 72 33 19
cobouwawards@vmnmedia.nl