21 November AFAS Leusden

Jury Duurzaamheid Award
Meest duurzame project


Dr.ir. Lisanne C Havinga (voorzitter)   
Lisanne werkt bij de Technische Universiteit Eindhoven aan een model waarmee
de verduurzaming van woningen goedkoper en kwalitatief beter wordt.


Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development   
Onno is sinds 2017 intensief betrokken bij Ballast Nedam Development. Als CEO verlegt hij grenzen om de wereld een betere plek te maken voor mens en natuur. Het morele kompas is leidend in alles wat binnen het team gebeurt. Gebieds- ontwikkeling gaat verder dan alleen vastgoedontwikkeling, wij ontwikkelen de leefomgeving van morgen. Het gaat om het ontwerpen van een complete leefomgeving, waar mensen uiteindelijk langer gezond en gelukkig kunnen leven. Zo behoudt Ballast Nedam Development waarde voor nu en voor toekomstige generaties. Onno maakt onderdeel uit van een vooruitstrevende generatie groene leiders en won in 2019 de ABN-AMRO 'Duurzame 50 award'. In de jaren daarvoor ontving hij onder andere 'de Groene Pen' 2018, 'Goudhaantje' 2017, de 'Cruquiuspenning', de 'Green Leader Award' en de 'Yardi Young Talent Award'. Aan de Delft University of Technology behaalde hij in 2004 Msc. in Civil Engineering.


 

Leonie van der Steen
Leonie van der Steen is transitiemaker bij Squarewise. Hier werkt Leonie aan de intergrale aanpak voor maatschappelijke issues in de gebouwde omgeving. Dat wil zeggen dat zij een opgave in de bouwsector niet op zichzelf bekijkt, maar deze verbindt met vraagstukken over landbouw, natuur, materialen en energie. Tot Squarewise begin 2021 ‘steward owned’ werd, was Leonie directeur van de organisatie. Nu is het bedrijf is van zichzelf en kent geen hiërarchie meer. Haar overtuiging is dat deze tijd van radicale veranderingen vraagt om radicaal ander gedrag en leiderschap. Dat brengt ze dagelijks in de praktijk. Leonie is naast transitiemaker een van de initiators van de Gideon beweging en focust daar nu op de sociale transitie in de bouw.


 

homas van Belzen (secretaris)
Onderzoeksjournalist en presentator bij Cobouw Thomas van Belzen is gespecialiseerd in de thema’s duurzaam, biobased, circulair en natuur- inclusief bouwen. Hij schrijft erover en behandelt dikwijls het laatste nieuws, ontwikkelingen en trends op het gebied van duurzaam bouwen in de podcast Doorzagen. Ook met The Fixers – een positief kritisch videoprogramma over koplopers in bouwsector - gaat Thomas vaak langs bij innovatieve en duurzame voorbeeldprojecten en ondernemers. In 2014 schreef hij het boek Duurzaamheidsoorlog. Dat boek staat uitgebreid stil bij de Mpg (de Milieuprestatieberekening voor gebouwen), de norm voor milieuvriendelijk bouwen.

Heb je vragen?
Neem voor vragen contact op met Thomas van Belzen via thomasvanbelzen@vmnmedia.nl.

 

 

Wil jij partner worden tijdens de Cobouw Awards? Neem contact op met Florance Jacobs. Je vindt haar contactinformatie hieronder.

Heb je vragen?

Neem contact op met


Ageeth Luisman

Tel: 06-53723319
events@vmnmedia.nl

 ------------- Wil je partner worden?

Neem contact op met


Florance Jacobs

Tel: 06-10555494
florancejacobs@vmnmedia.nl