21 November AFAS Leusden

De winnaars van de Cobouw Awards 2023 zijn bekend

Heembouw best presterende bouwer van het jaar
Heembouw heeft de Cobouw50 Award in de wacht gesleept en mag zich daardoor de best presterende bouwer van het jaar noemen. Het bouwbedrijf uit Roelofarendsveen kreeg de prijs dinsdagavond overhandigd tijdens de uitreiking van de Cobouw Awards. Heembouw was voor het eerst in de race voor de prestigieuze bouwprijs. De bouwonderneming wist Bouwgroep Dijkstra Draisma en Ouwehand Bouw Groep nipt voor te blijven. Vorig jaar eindigde Dijkstra Draisma ook al op de tweede plaats, toen net achter Coen Hagedoorn Bouwgroep.

Cobouw en PwC zetten dit jaar voor de vijftiende keer de vijftig grootste bouwbedrijven op een rij en beoordeelden vervolgens hun financiële performance en soliditeit over de afgelopen drie jaar. Daarbij is onder meer gekeken naar winstgevendheid, kaspositie, benutte leencapaciteit en de solvabiliteit.

Naast de Cobouw50 Award zijn ook de Cobouw Infra Award, Cobouw Digitalisering Award, Cobouw Innovatie Award, Cobouw Duurzaamheid Award, Cobouw Young Talent Award en de Cobouw Bouwvrouw Award uitgereikt. De winnaars konden worden aangewezen na een uitvoerige selectie, inclusief pitchronde. De redactie van Cobouw werd daarbij bijgestaan door vakkundige juryleden.

De winnaars van 2023:
• Cobouw Infra Award: Markbrug renovatie, BAM Infra
• Cobouw Digitalisering Award: ILS Configurator
• Cobouw Innovatie Award: Van Berlo scheurvrije betonvloeren
• Cobouw Duurzaamheid Award: Rivierduinen Silvolde, Studio Nico Wissing
• Cobouw Young Talent Award: Nirul Ramkisor, ministerie van Binnenlandse Zaken
• Cobouw Bouwvrouw Award: Dorien Staal, Voorbij Prefab

De Vries en Verburg Groep uit Stolwijk ontving de aanmoedigingsprijs voor het meest duurzame bouwbedrijf van Nederland. Met deze prijs wil Cobouw de aandacht voor duurzaam bouwen nadrukkelijk onder de aandacht brengen en stimuleren.

Voor een bouwsector die werkt aan een duurzame toekomst

De uitreiking van de Cobouw Awards is hét hoogtepunt van het jaar voor de Nederlandse bouwwereld. Onafhankelijke jury's belonen het allerbeste werk in de categorieën digitalisering, duurzaamheid, innovatie en infra. We reiken prijzen uit voor het beste jonge talent, het meest duurzame bedrijf en de Bouwvrouw van het jaar. En tot slot presenteren we de best presterende bouwonderneming van het jaar met de Cobouw50 Award. Dat doen we in samenwerking met advies- en accountantskantoor PwC.

De Cobouw Awards hebben een vaste plaats in het Nederlandse bouwlandschap. Het winnen van een Award viert de duurzame vooruitgang in de bouw en zorgt voor het krijgen van waardevolle aandacht en winnen van prestige.

Wil jij partner worden tijdens de Cobouw Awards? Neem contact op met Florance Jacobs. Je vindt haar contactinformatie hieronder.

Heb je vragen?

Neem contact op met


Ageeth Luisman

Tel: 06-53723319
events@vmnmedia.nl

 ------------- Wil je partner worden?

Neem contact op met


Florance Jacobs

Tel: 06-10555494
florancejacobs@vmnmedia.nl