26 November AFAS Leusden

Finalisten Infra Award

  • Bay Replacement Program TenneT - proof of concept
  • Renovatie van de Markbrug
  • Renovatie Piet Heintunnel

 

Bay Replacement Program TenneT - proof of concept
Voor een opschaalbare aanpak zette TenneT 5 hoogspanningsstations als UAV-GC-project in de markt. Strukton kreeg opdracht voor de ontwikkeling van een proof of concept voor een GIS-station en doorliep deze samen met TenneT. Het resultaat: nieuwe processen, systemen en technologie. Een blauwdruk klaar voor landelijke uitrol.
Renovatie van de Markbrug
De Markbrug tussen gemeenten Moerdijk en Halderberge werd duurzaam gerenoveerd met de totaalaanpak 'Operatie Brugrenovatie'. Betonreparaties, waterdichte coating en meer voerden BAM Infra, Sealteq en Nebest uit voor de twee gemeenten, op basis van drone-inspecties en 3D-modellen. Met minder omgevingshinder, materialen en CO2-uitstoot verlengden ze met het bouwteam de levensduur van de brug met dertig jaar.
Renovatie Piet Heintunnel
Na bijna 25 jaar intensief gebruik was de Piet Heintunnel in Amsterdam toe aan een renovatie en diende zij aan de vigerende wet- en regelgeving te gaan voldoen. Heijmans, Yunex Traffic en de gemeente Amsterdam vervingen in een alliantie de installaties, systemen, besturing. Tevens werden stempelramen en hittewerende bekleding aangebracht.

 

Meer weten of partner worden?

Wil je partner worden van de Cobouw Awards? Neem contact op met Marcel Nibbeling. Je vindt zijn contactinformatie hieronder. Voor overige organisatorische vragen kun je contact opnemen met Ageeth Luisman.

Marcel Nibbeling
Telefoon: 06 - 55 87 13 76
marcelnibbeling@vmnmedia.nl

Ageeth Luisman
Telefoon: 06 - 53 72 33 19
cobouwawards@vmnmedia.nl