partner nieuws

Investeren in een duurzame en goedkope toekomst

bouwbreed 406

Profiteer in de toekomst van een lage energierekening, door bij de bouw van uw woning voor energiebesparende oplossingen te kiezen. Ook tijdens een renovatie van bestaande woningen, kunt u naar duurzame opties kijken!

Investeren in een duurzame en goedkope toekomst

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van dubbelglas voor HR+-isolatieglas. Dit is een speciaal type dubbelglas, waarbij een extra coating op de ruit is aangebracht. Deze coating weerkaatst een groter deel van de warmte, waardoor uw energieverbruik afneemt. Het is slechts een voorbeeld van een mogelijkheid om in de komende jaren te profiteren van lage energielasten in huis. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over.

Lequal energie vergelijken

Verschillende vormen van energie vergelijken

Energie vergelijken begint voor veel mensen bij het vergelijken van energietarieven. Toch zou voorafgaand aan het vergelijken van tarieven al een eerste stap moeten zijn gemaakt. Kies eerst tussen groene en grijze stroom, het afnemen van stroom en het zelf opwekken van stroom, enzovoorts. Het is wordt steeds gebruikelijker om een nieuwe, bestaande of onlangs gerenoveerde woning van zonnepanelen te voorzien. Zo wekt u uw eigen groene stroom op, waardoor u minder stroom hoeft af te nemen bij een energieleverancier.

Het blijkt lastig te zijn om volledig energieneutraal te leven. Mede door het feit, dat een thuisbatterij een beperkte capaciteit heeft en een grote investering vergt. Combineer de zonnepanelen om deze reden altijd met een goedkope energieleverancier. De goedkoopste energieleverancier vindt u door gebruik te maken van een online vergelijkingstool. Vaak kunt u vanuit zo’n tool direct een nieuw energiecontract afsluiten bij een leverancier.

Lequal energie vergelijkenEnergieleveranciers investeren in groene stroom

Niet alleen woningbezitters zoeken naar mogelijkheden om bij te dragen aan een beter milieu en klimaat. Ook energieleveranciers doen dit! Zij investeren bijvoorbeeld in de aanplanting van bossen, het aanleggen van grote parken met zonnepanelen, nieuwe windmolens op zee en dergelijke. Let bij het vergelijken van energieleveranciers eens op de definitie van groene stroom. Vaak verbruikt u nog steeds grijze stroom, maar wordt een deel van uw betaling gebruikt om in de reeds beschreven groene projecten te kunnen investeren. Op de website van energieleveranciers vindt u hier doorgaans meer informatie over.

Reageer op dit artikel