partner nieuws

Mosa Panel: snelle tegelrenovatie met aanzienlijk minder overlast

bouwbreed 71

Meters maken met prefab design Mosa Panel is een nieuwe manier van werken, waarbij bewonerstevredenheid voorop staat en het reguliere woon- en werkritme van de bewoner zo min mogelijk wordt verstoord. Met dit keramische totaalconcept kan snel, schoon, droog en stofvrij gerenoveerd worden. Bewoners hoeven hierdoor tijdens het renovatiewerk minimaal verlof te nemen, geen leger […]

Mosa Panel: snelle tegelrenovatie met aanzienlijk minder overlast

Meters maken met prefab design
Mosa Panel is een nieuwe manier van werken, waarbij bewonerstevredenheid voorop staat en het reguliere woon- en werkritme van de bewoner zo min mogelijk wordt verstoord. Met dit keramische totaalconcept kan snel, schoon, droog en stofvrij gerenoveerd worden. Bewoners hoeven hierdoor tijdens het renovatiewerk minimaal verlof te nemen, geen leger aan vakmensen binnen te laten en bovenal hun woning niet uit om elders te douchen of koken. De panelen kunnen zowel over bestaand tegelwerk als op oneffen of afgekapte muren en vloeren worden geplaatst.

De tijdloze panelen, zowel voor wanden als vloeren, kunnen intensief en langdurig gebruikt worden en, indien nodig, snel en onzichtbaar gerepareerd of vervangen worden. De geprefabriceerde panelen zijn opgebouwd uit een basisplaat, tegellijm, reguliere (voor wanden geglazuurde) tegels en voegwerk, waarbij de toegepaste tegels dezelfde garantie en vertrouwde uitstraling hebben als traditioneel aangebrachte tegels. Ze worden met industriële precisie door een tegelrobot gemaakt en vervolgens door een gecertificeerde verwerker (co-maker) in maximaal vijf werkdagen aangebracht. Dankzij de verschillende kleuren – van (room)wit tot diverse (warme) grijstinten – en formaten zijn er volop keuzemogelijkheden.

Met Mosa Panel wordt voor alle partijen winst behaald door de snelheid van werken, het gemak, de minimaal nodige bezetting van vaklieden en het beperken van dagenlange overlast. Het eindresultaat, zowel qua proces als afgeleverd product, staat als een huis. Zowel voor bewoners, aannemers als woningcorporaties.

Reageer op dit artikel