artikel

Robuuste accuslijper

bouwbreed 180

Stofbestendig, duurzaam en robuust. Zo omschrijft Festool de nieuwste haakse accuslijper in het assortiment, AGC 18. Hij is onder meer geschikt voor het doorslijpen van harde materialen zoals metaal, steen en beton.

Robuuste accuslijper

De slijper is voorzien van een omhulde, borstelloze EC-TEC-motor en beschermde elektronica. Het traploos regelbare toerental – van 4.500 tot 8.500 tpm – zorgt voor materiaalgericht (door)slijpen, aldus Festool. De constructie van de slijper is speciaal ontwikkeld voor een optimale ergonomie bij het doorslijpen. Motor en behuizing zijn van elkaar gescheiden; het zorgt volgens Festool voor een uiterst rustige loop en weinig trilling. De zachte aanloop, elektronische overbelastingsbeveiliging, motorrem en herstartbeveiliging staan garant voor veilig werken. Het apparaat sluit aan op de accupacks en opladers van het Festool 18-Volt-systeem.

Reageer op dit artikel