artikel

Instapper met stalen neus

bouwbreed 213

Hij is eikbruin, hittebestendig en heeft – zoals het een veiligheidsschoen betaamt – een stalen neus: de Heeler Met S3 van Steel Blue.

Instapper met stalen neus

Deze hoge veiligheidslaars van Steel Blue voor heren is gemaakt van hoogwaardig volnerfleder: duurzaam en ademend. Door het soepele leer is de gewenningstijd kort, aldus de Australische fabrikant. “Daardoor zitten de veiligheidsschoenen vanaf de eerste dag lekker”. De stalen neus is bestand tegen 200 joule en beschermt de tenen optimaal. Er is gekozen voor een zogenaamde Baltico-voering: zacht, slijtvast en waterafstotend materiaal dat zweet snel afvoert waardoor de huid koel en droog blijft. Voor de antibacteriële en schimmelwerende inlegzool is er gebruik gemaakt van zacht poly­urethaan. Dit materiaal behoudt zijn vorm en dikte. De loopzool, gemaakt van TPU, heeft een hittebestendigheid tot 130 graden Celsius en is bovendien antistatisch. De tussenzool is extra sterk en voorkomt dat er geen scherpe voorwerpen door de laars kunnen dringen. En, niet in de laatste plaats, de Heeler Met S3 is dankzij de met tape afgedekte naden waterdicht. Het is een letterlijke instapper: de werkschoen heeft een elastieken inzet, zodat hij makkelijk aan en uit kan.

Reageer op dit artikel