artikel

Opvolgers van Madame 101

bouwbreed 133

Met drie nieuwe sleutels heeft het Franse Facom onlangs zijn assortiment moersleutels uitgebreid. Het gaat om de series 101 (snel te verstellen, metalen heft), 101G (snel aanpasbaar, heft van bimateriaal) en 101GR (moersleutel met omgekeerde bek, heft van bimateriaal).

Opvolgers van Madame 101

Facom heeft een behoorlijke geschiedenis op het gebied van handgereedschap voor verschillende industrieën. ‘Madame 101’, zo heet de allereerste moersleutel die Facom in 1918 op de markt bracht. Hij werd destijds ontworpen om gebruikt te worden door spoorwegmonteurs. Elk model van het nieuwe assortiment 101 heeft een nieuwe vormgeving van de kop: die buigt precies 22,5 graden, voor optimale toegang tot moeilijk bereikbare ruimtes. Ook worden deze moersleutels gekenmerkt door een sterke en ergonomische greep, gecombineerd met de vorm van het heft in ‘IPN’, waardoor volgens de fabrikant een hoger koppel gebruikt kan worden. Verder is er een ophangoog toegevoegd aan het heft, zodat de sleutel makkelijk én veilig ergens aan kan worden bevestigd. Handig voor wie bijvoorbeeld werkt op hoogte.

Reageer op dit artikel