artikel

Komeetachtige sneaker

bouwbreed 224

Flexibel, slijtvast en duurzaam, zo wordt het model Comet uit de Motion-collectie van Redbrick omschreven.

Komeetachtige sneaker

Het is een sneaker die S3 is beveiligd. Dat betekent dat de schoen een beveiligde tussenzool en een beveiligde neus heeft, maar tevens waterresistent is. De schoen ziet er ook nog eens mooi uit, met de combinatie van antraciet en rood. Omdat het bovendeel van de schoen is voorzien van bobbelige stof (net als een komeet, aldus de schoenenfabrikant), wordt hij Comet genoemd. Deze werkschoen wordt beveiligd door middel van een aluminium beschermneus en een kevlar tussenzool. De zwart/rode zolen zijn gemaakt van EVA/rubber, waardoor ze slip- en slijtvast zijn. De schoen is bovendien antistatisch en hittebestendig. De voering is aan de binnenkant ventilerend, sneldrogend en vochtabsorberend. De schoen is verkrijgbaar van maat 39 tot en met 48. En weegt net geen kilo. Redbrick is ontwikkeld in samenwerking met AMF Safety Shoes, producent van werkschoenen. In 2004 is de eerste collectie van veiligheidsschoenen met het uiterlijk van een sneaker op de markt gebracht. Inmiddels zijn er miljoenen paren van verkocht, aldus Redbrick.

Reageer op dit artikel