artikel

Kubota KX037-4: opvolger voor populaire minigraver

bouwbreed 124

Het is met 3590 kg niet de allerlichtste minigraver op de markt, maar bij kabelleggers en GWW-aannemers zal de KX037-4 vast net zo populair worden als zijn voorganger, de KX101-3a4. Kubota presenteerde de nieuweling tijdens Bauma 2019 in München, maar hij was al te zien bij Nederlands importeur Meerman Vlaardingen en de Larense dealer Almat, tijdens de door hen gehouden open dagen.

Kubota KX037-4: opvolger voor populaire minigraver

De KX037-4 heeft een 17,8 kW sterke dieselmotor en het interessante is, dat die geen roetfilter nodig heeft. Dat scheelt tijd en geld, want er behoeft geen filter te worden vervangen. De minigraver is verkrijgbaar als canopy of met een gesloten cabine. Die heeft iets meer ruimte dan zijn voorganger en vooral ook een veel bredere deur, terwijl de stoel van de machinist niet alleen verend is opgesteld maar ook nog naar persoonlijke voorkeur in te stellen. De KX037-4 is standaard uitgevoerd met airconditioning, sloop-/sorteer-functie, anti-diefstalsysteem, Kubota’s veilige startsysteem én een ‘tank vol’-waarschuwing.

Reageer op dit artikel