artikel

Knoploze tangsleutel Wiha

bouwbreed 163

Als alternatief voor een steeksleutelset ontwikkelde Wiha een knoploze tangsleutel. Deze sleutel – de Wiha tangsleutel Classic – is met name geschikt voor (installatie-) werkzaamheden op krappe locaties.

Knoploze tangsleutel Wiha

Het instellen van de vereiste sleutelmaat direct op het werkstuk – dus zonder druk op de knop – maakt het werken sneller en eenvoudiger, aldus fabrikant Wiha. De gladde en parallel bewegende bekken beperken slijtage en beschadiging van gevoelige oppervlakken tot een minimum. Dankzij de tot tienvoudige handkrachtversterking worden pers- en buigwerkzaamheden een stuk makkelijker waardoor de belasting op spieren vermindert. Ander voordeel van deze tang is het ratelprincipe. De openingsslag van de bekken maakt het sneller schroeven mogelijk door eenvoudig ‘overglijden’. Het zorgt ervoor dat krappe locaties toegankelijker worden. Een andere eigenschap is de zelfklemming vanaf sleutelmaat 17. De tangsleutel is geschikt voor links- en rechtshandigen.

Reageer op dit artikel