artikel

Graafmachine op de aanhanger vervoerbaar

bouwbreed 157

Het programma minigraafmachines van Wacker Neuson is in het middensegment vernieuwd door de komst van de EZ26 en EZ36. Het gaat om Zero tail machines (vandaar die ‘Z’ ) en ze zijn dan ook bedoeld voor werken in beperkte ruimte, zowel buiten als binnen.

Graafmachine op de aanhanger vervoerbaar

De nieuwe graafmachine EZ26 weegt, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 2469 en 3161 kilo. Dat maakt hem (nog net) vervoerbaar op een aanhanger achter de personenwagen.

Hij is voorzien van een vernieuwde comfortcabine met brede instap en ergonomisch aanpasbare bedienings- en displayelementen. Wat die cabine bijzonder maakt, is zijn demontagemogelijkheid, waardoor de EZ26 door zeer lage doorgangen kan worden gereden en tevens als canopy-versie inzetbaar is.

De grote, dubbelzijdig verschuifbare voorruit biedt de ideale combinatie van veiligheid, communicatie en goed zicht/ventilatiecomfort. In de cabine ervaart de machinist een fijngevoelige bediening voor nauwkeurig werken, met hydraulisch voorgestuurde pedalen. Aanbrengen van een hydraulisch snelwisselsysteem is mogelijk. Interessant is verder het magnetische zwaailicht (LED) ,dat op elk moment snel kan worden bevestigd en verwijderd.

Door de grote motorkap aan de zijkant en zijn wegneembare afdekkingen is de machine gemakkelijk in het onderhoud. De hydrauliek- en motoroliefilters, het luchtfilter, de stevige aluminium koeler, de waterafscheider en tankvulopening zijn vanaf de grond goed te bereiken.

Het motorvermogen is 15,2 kW en hij draait op dieselolie. De graafdiepte met korte lepelsteel is 2544 mm en met lange lepelsteel 2744 mm. De EZ26 kan optioneel worden uitgerust met het Vertical Digging System (VDS) en Easy Lock.

Reageer op dit artikel