artikel

Snelle slijper Hikoki

bouwbreed 224

HiKOKI ontwikkelde een nieuwe haakse slijpmachine, de G3623DAWGZ. Deze snoerloze machine – voorzien van een koolborstelloze motor – heeft volgens de
Japanse gereedschappenfabrikant een hoge slijpsnelheid.

Snelle slijper Hikoki

Afhankelijk van de belasting heeft de haakse slijper een automatische snelheidsaanpassing. De vervangbare filters minimaliseren schade die eventueel veroorzaakt wordt door het binnen­dringen van vreemde voorwerpen in de motor. De beschermkap is eenvoudig verstelbaar: daar is geen gereedschap voor nodig. De zijhandgreep vibreert niet tijdens het werken, de achterhandgreep is voorzien van een soft grip. Een accu-indicator geeft aan wanneer de accu weer moet worden opgeladen. De slijper wordt geleverd met een lader en twee accu’s (MULTI VOLT  BSL36B18). MULTI VOLT is naam van de innovatieve accutechnologie die HiKOKI onlangs heeft gelanceerd. Deze technologie maakt het mogelijk om 36 Volt accu’s in 18 Volt machines te gebruiken. Van de buitenkant lijkt de accu op zijn voorgangers, maar de MULTI VOLT accu’s zijn van binnen voorzien van de nieuwste technologieën. De uitwisselbaarheid is mogelijk gemaakt door intelligente verbindingstechnologie: de accu kan detecteren of ze wordt gebruikt in een 18 Volt of 36 Volt apparaat en past vervolgens de spanning automatisch aan. De BSL36A18 MULTI VOLT accu heeft een capaciteit van 2,5 ampère uur (Ah) bij 36 Volt, en bij 18 Volt is dat 5,0 Ah.

Reageer op dit artikel