artikel

Vochtmeter voor beton

bouwbreed 120

Een niet-destructieve vochtmeter voor beton is onlangs op de markt gebracht door TQC Sheen. Ideaal om snel grote betonnen vloeren of constructies te meten die moeten worden geschilderd. Of waarop houten vloeren worden gelegd.

Vochtmeter voor beton

Door de elektrische weerstand te meten, kan het vochtgehalte in beton vrij eenvoudig worden vastgesteld, simpelweg door het instrument tegen het betonnen oppervlak te drukken. De weerstand wordt gemeten door een laagfrequent elektrisch veld te genereren tussen acht elektrodes die zijn geplaatst aan de onderkant van de vochtmeter. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht worden de metingen verricht op een diepte van enkele centimeters. Het apparaat – dat volgens de fabrikant zeer nauwkeurige metingen kan verrichten – is ook geschikt om vochtplekken en lekken op te sporen. De meter heeft een zogenaamde max-hold-functie (handig voor slecht bereikbare plaatsen) en automatische uitschakeling. Dit systeem is niet geschikt om door elektrisch geleide materialen te meten (metalen of rubber) of op natte ondergronden.

www.tqcsheen.com/nl/

Reageer op dit artikel