artikel

Dakpan en zonnepaneel in één

bouwbreed 846

Dankzij dunne filmtechnologie is onlangs de Hantile Solar Dakpan op de markt gebracht. Door deze technologie – gebaseerd op de zogenaamde ‘MiaSolé hoge
efficiency CIGS zonnecellen’ – kan de gehele oppervlakte van een gebogen dakpan worden gebruikt voor het opwekken van zonne-energie.

Dakpan en zonnepaneel in één

“Daardoor kan er ook een maximale opbrengst van een dak met zonnedakpannen gehaald worden zónder afbreuk te doen aan de originele uitstraling en esthetiek”, aldus fabrikant Hanergy. De Hantile Solar dakpan doet dus dienst als dakpan én zonnepaneel.
De dakpan biedt optimale waterdichtheid van het dak en heeft bovendien goede ventilatie-eigenschappen. Dit innovatieve systeem is uitvoerig getest op zoutwaterbestendigheid en tijdens hagel en wind. Met andere woorden: hij is geschikt onder alle weersomstandigheden, aldus de fabrikant. De dakpan maakt gebruik van de MC4-connector, een veilige en eenvoudige elektro-technische installatie.

Reageer op dit artikel