artikel

Nieuw middel tegen vergipsing

bouwbreed 196

Vergipsing, zo wordt witte uitslag op bakstenen ook wel genoemd. Het is een veel voorkomend probleem bij gevels. Onlangs is een product op de markt gebracht dat vergipsing effectief tegengaat: TripleWE.

Nieuw middel tegen vergipsing

De naam van het  product staat voor drie keer de letter W,  gevolgd door een E. Die letters zijn niet voor niets gekozen, aldus bedenker Sander Kemper, bij velen ook wel bekend als de GevelGoeroe. Deze  letters staan voor ‘Walls Without White Efflorescence’. In het Nederlands: muren zonder witte uitslag. Wanneer je TripleWE gebruikt, wordt een dunne, permanente beschermlaag op de gevel aangebracht. Voor het product op de markt kwam, is het de afgelopen twee jaar uitvoerig getest. Uit deze testen is gebleken dat TripleWE snel en gemakkelijk toe te passen is. Speciale vakmensen zijn niet nodig. Naast de eenvoudige verwerking door metselaar of voeger is het product ook zuinig in gebruik.

Extreem snel

TripleWE werkt extreem snel, aldus de producent. Het product kan zijn werk doen bij een hoge alkaliteit (wanneer de mortel nog niet is uitgehard). TripleWE geeft binnen tien minuten resultaat op gereed metselwerk. Onder gereed metselwerk wordt verstaan dat er geen handelingen meer verricht worden aan het metselwerk, zoals reinigen, voegen, na natten bij droog en warm weer. TripleWE is veilig te gebruiken op alle typen baksteen en betonsteen. Voor de verwerking is een speciale drukspuit (TWE-9) nodig die ontwikkeld is voor dit product en hierdoor een mooi sproeibeeld geeft.

Reageer op dit artikel