artikel

Voorzetramen voor monumenten

bouwbreed 319

Om geluidsoverlast van bijvoorbeeld voorbijrazende treinen of auto’s tegen te gaan, heeft Timmers BV houten WoodView voorzetramen aan het assortiment toegevoegd.

Voorzetramen voor monumenten

Deze voor- (en achterzet)ramen kunnen heel goed worden toegepast bij raamkozijnen waarbij niet hoeft te worden geventileerd. Volgens Timmers – een glas-, glasbeslag en beglazingsmaterialen groothandel in Oosterhout – bieden deze ramen ‘de esthetische oplossing voor extra bescherming en isolatie bij monumenten’. Zo zijn ze geschikt voor panden die onder monumentenzorg vallen. Het geluidsisolerende effect wordt bereikt door een relatief grote spouw die ontstaat tussen de beglazing in en door de dikte van het gebruikte glas. Naast een geluidsisolerende werking zorgen de WoodView onderhoudsvriendelijke voorzetramen ook voor een goede warmte-isolatie. Ze worden standaard geleverd in RAL 1013 gegrond.

www.timmers-bv.nl

Reageer op dit artikel